Hoe word je verkeershufter?

Bijna dagelijks kom je ze in het nieuws tegen: de verkeershufters. Dat klinkt best stoer en dat is het ook! Maar hoe word je een verkeershufter? Om te beginnen heb je een auto nodig met een beetje vermogen. Een auto met 200 pk is wel het absolute minimum. Je moet snel kunnen optrekken om gaten dicht te rijden, maar ook een paar fatsoenlijke schijfremmen zijn zeer aan te bevelen.

Als verkeershufter is het je taak om mensen dwars te zitten, te irriteren, het bloed onder hun nagels vandaan te halen en ze in gevaar te brengen. Op een woonerf is je minimum snelheid als verkeershufter 40 kmh. Binnen de bebouwde kom probeer je zoveel mogelijk 80 kmh aan te houden. Het gebruik van een app als Flitsmeister is hierbij aan te bevelen. Knipperlichten gebruik je sowieso nooit. Bij stoplichten trek je zo snel mogelijk op zodra het groen wordt of eerder als er verder geen andere motorvoertuigen in de buurt zijn. Fietsers en voetgangers kun je negeren, die gaan echt wel aan de kant als je er vol gas op af rijdt. Op de provinciale weg, ga je zo dicht mogelijk op je voorligger rijden. Zodra er geen verkeer aankomt aan de andere kant van de streep, ga je er voorbij. Je snelheid op de provinciale weg zou zonder verkeer voor je niet onder de 140 kmh mogen liggen.

Maar een verkeershufter komt het beste tot zijn recht op de snelweg. Op de snelweg is je plaats links. Je rijdt continu zo snel mogelijk op de auto voor je af. Eenmaal een meter van je voorganger verwijderd, ga je seinen dat hij of zij aan de kant moet. Groot licht, claxonneren, gebaren, alles is hier toegestaan. Gaat de persoon voor je niet aan de kant, dan geldt de 2 seconden regel. Na 2 seconden, ga je er rechts voorbij. Zonder het gebruik van je knipperlicht uiteraard. Inhalen is overal toegestaan waar je maar een gat ziet, waar je auto tussen past. Heb je echter zo’n asociale bestuurder die achter jou begint te kleven, omdat jij links rijdt, links is immers jouw plaats op de snelweg, dan trap je vol op de rem. De idioot achter je zal naar links of rechts moeten uitwijken. Vervolgens trek je weer vol gas op en je zorgt dat je die malloot kwijtraakt. Zoals je leest is het rijden als een verkeershufter een stuk spannender. Ik was in Haren wenst jullie veel rijplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s