Het echte journalistieke NOS Journaal van 10 juli 2018

pinocchio-2917652__480Het waren gisterenavond prachtige items bij het journaal van 10 juli 2018. De grot hier. De grot daar. Klimaatakkoord. NAVO. Dieren hebben last van de droogte. Arme dieren. Trump dit. Trump dat. Trump zus. Trump zo. Groene stroom. Nog meer klimaat. Beetje tennis. Beetje voetbal. Terug naar de grot. Weerbericht: prima weer. Fijne avond. Lekker slapen. Vanavond het zelfde riedeltje. NAVO. Trump. Klimaat. Gas. Trump. Handelsoorlog. Klimaat. Beelden van een lege grot. Windmolens. Gas. Klimaat. En zo gaat het al jaren bij de NOS (Nieuws Ontzettend Super) bij de NPO (Nederlandse Pinokkio Omroep).

Maar wij willen onze lezers meer bieden. Het echte verhaal van 10 juli 2018. Wij zijn nu eenmaal journalisten met voelsprieten diep in de maatschappij. Wij worden trouwens niet gesponsord door het CBS, dus tere zieltjes moeten hier stoppen met lezen.

Tune journaal

Dionne Stax in rode jurk. (ook wij huren die in, we zijn natuurlijk niet helemaal gek)

Goedenavond, nou ja goed, we hopen dat de avond nog een beetje goed is.

Item 1

In Den Haag is er op een man geschoten. Bam Bam. Er is 1 man opgepakt. Gelukkig waren de kogels mis. Maar een hoop consternatie in de buurt.

Filmpje van politie die lege kogelhulzen van de straat raapt.

Item 2

In Rotterdam is er een schietpartij geweest bij de Slinge. Er raakte 1 man gewond. De politie doet onderzoek, maar heeft geen idee verder.

Filmpje van politie die geen idee heeft

Item 3

In Werkendam zijn twee mannen opgepakt omdat ze gevaarlijk zijn. Schietpartij en zo. Benaderingstechniek gevaarlijke personen. Consternatie alom.

Filmpje van politie die benaderingstechniek gevaarlijke personen uitvoert

Item 4

In Hoogerheide is er een vrouw doodgestoken. Wat een toestand. Politie doet onderzoek.

Item 5

Kuzu van Denk zegt ‘kritische Nederlanders moeten maar oprotten’.

Filmpje van Kuzu die zegt: ‘kritische Nederlanders moeten maar oprotten.’

Item 6

Een vrouw in Iran moet 20 jaar de cel in omdat ze haar hoofddoek verwijderde. Wat een toestand. Vrouwen in moslimlanden worden behoorlijk onderdrukt. Gisteren ook al vrouwen in Iran opgepakt omdat ze dansten. Wat een land.

Item 7

In Leidschendam heeft de politie flink een woning ingevallen. Hoop geschreeuw. Kapotte deur. Heel de buurt in rep en roer.

Item 8

In Zuid-Afrika worden blanke boeren vermoord. Al een tijdje. Toestand alom in dat land. Diversiteit is ver te zoeken in Zuid-Afrika. We dachten; kom, laten we er eens een item over maken.

Filmpje van een correspondent in Zuid-Afrika die zegt dat blanke boeren vermoord worden door mensen met een internationale huidskleur.

En dan nu het weerbericht: tyfusweer. Morgen weer een journaal. Hopelijk tot dan!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s