De 06-gate van trol Ewout Klei is gezogen uit zijn jalta-duim

DiFa7hPW0AAOY8mEwout Klei van Jalta (Jalta is bekend van …. ?) is verwikkeld in een ’06-gate’ op Twitter. Allemaal de schuld van trollenkoning Wierd Duk. Klei klom in de pen en publiceerde een artikel over zijn avontuur. Hij publiceerde dus. Iets is er niet en wordt dan openbaar gemaakt en dan is er dus iets. Publiceren heet dat. Het begon allemaal toen Ewout verdwaasd op perron Weesp stond. Er reden geen treinen. Ewout wist niet wat te doen. Hij raakte in paniek. Ging zijn interview op de radio nu wel door? Ewout werd door de hitte bevangen en tweette zijn 06-nummer in uiterste wanhoop naar De Taalstaat, Mark Dingemanse en Désanne van Brederode. Dat Twitter een openbaar platform is, vergat Ewout in al zijn onschuldigheid.

Drie keer raden wat er gebeurde. Wierd maakte en screenshot en zette de tekst ‘als je geen rijbewijs hebt en je moet op de nationale radio iets zeggen over je obsessie met Wierd Duk.

Thats all folks. Je kan Duk misschien een slechte grap verwijten, verder komen wij ook niet.

Wat viel ons op in het verhaal van Ewout ‘ik kom aandacht tekort’ Klei? Genoeg. Want deze kans pakte Ewout met beide handen aan. In zijn snel in elkaar geflanst verhaaltje viel hij keihard door de mand.

  • Trollenkoning Wierd Duk publiceerde mijn 06

In de titel gelijk al een fout. Duk tweette een screenshot van een tweet van Klei. Een soort retweet dus van bestaande info op Twitter. Kijk, hier een link van het verhaal van Klei. Wij delen dus een bestaand verhaal en dat betekent dus niet dat wij het verhaal automatisch gepubliceerd hebben. Anders maken wij nu foto’s van alle verhalen uit de Bijbel, zette die online en gaan ons dan ‘degenen die de Bijbel hebben gepubliceerd’ noemen. Copyrightje en geld verdienen maar.

  • Vanwege de hitte van gisteren vergat ik mijn DM te verwijderen. Zodat Wierd Duk een screenshot van mijn tweet kon maken, zodat iedereen mijn 06 zou zien.

Je kunt geen screenshot maken van iemand anders dm beste Ewout. Wierd niet, wij niet, jij niet, niemand niet. Je hebt op Twitter gewoon een bericht ge-@t naar drie gebruikers en die berichten zijn gewoon openbaar. Jammer joh.

  • Zodat Wierd Duk een screenshot van mijn tweet kon maken, zodat iedereen mijn 06 zou zien. Waarin hij zijn volgers – impliciet natuurlijk – opriep mij telefonisch lastig te vallen

Dat is nogal een beschuldiging. Een beschuldiging die je hard dient te maken. Bijvoorbeeld de tekst van Duk ‘Val Klei lastig, hier is zijn nummer. Iedereen bellen.’ op te slaan en door te geven aan de politie. Staat die tekst er niet, dan is zo’n verdenking kolder en laat het zien dat de wens van Ewout de vader van zijn gedachten is. God, wat wordt Ewout graag geretweet door Duk en zijn fans. Zo voelt Ewout zich belangrijk. Ewout hoort er dan helemaal bij.

  • Mijn telefoonnummer kun je via internet makkelijk vinden, maar als je het twittert (ook al is het in een bericht dat niet voor iedereen bestemd is) is het blijkbaar openbaar en ben je vogelvrij.

Dan is het blijkbaar openbaar. Meen je dit? Je gebruikt Twitter en je weet niet hoe het platform werkt? Dat laat zien dat Ewout geen verstand heeft van sociale media en eigenlijk maar wat roept.

  • Vanwege de hitte van gisteren vergat ik mijn DM te verwijderen.

Liegen dus. Het was geen dm. En hoe kan je vanwege de hitte iets vergeten? Ewout gebruikt Twitter, maar hij weet niet wat een dm is, hij weet niet dat een @-bericht openbaar is. Nee, gaat lekker Ewout, je komt er wel. Als je vanwege de hitte al vergeet iets te verwijderen op Twitter, dan komt het in WOIII – waar je in een kuil met 40 graden als je geluk hebt maar 20 uur op de uitkijk moet staan met een blaar op je hiel en een sniper op je voorhoofd – vast goed met jou.

  • Nijman riep zijn volgers op mijn 06 aan te melden voor dure ringtones. Hij zei in zijn tweet het tegenovergestelde, maar het is duidelijk wat zijn bedoeling was: Ewout Klei als andersdenkende ook financieel te duperen

Wat is dit nu weer voor TMF-gedachten uit de jaren ‘ 90. Aanmelden voor dure ringtones? Dus wij kunnen met een willekeurig telefoonnummer er voor zorgen dat op die telefoon een Rocky-ringtone terecht komt? Hoe dan?

  • ’06-gate’, zoals deze ophef nu al genoemd

Nee. Toen dit voorval speelde, noemde eén iemand op Twitter dit een 06-gate. Klei probeert zaken uit te vergroten om zelf de aanstichter te zijn van de ophef. Hij weet dat zijn linkse trollenleger – Duk-haters – hem toch blind steunen. En zo is het balletje gaan rollen. De ’06-gate’ van trol Ewout Klei is gezogen uit de jalta-duim.

 

 

Advertentie

een reactie

  1. […] 2. De 06-gate van trol Ewout Klei is gezogen uit zijn Jalta-duim […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s