In Vlaardingen mag je niet klagen als de halve straat in de fik wordt gestoken

fire-95614__480Stel (geheel theoretisch) dat je in Vlaardingen wil wonen, dan ga je daar heen voor de rust of om de laatste 5 jaar van je leven in een rusthuis af te sterven, want in Vlaardingen is geen ene reet te doen. Nee, grapje. Mooi plaatsje onder de rook van Rotterdam en er is genoeg te doen. Leuk wonen bijvoorbeeld. Gezellig met je gezin in een rijtjeshuis. Huurhuisje. Huurvrouw. Huurauto. Prima toeven. Even naar de woningbouwvereniging om een contractje te ondertekenen en het genieten in Vlaardingen kan beginnen. Maar zit je net lekker in je voortuin komt er ineens een man in een jurk voorbij. Volgende dag loopt die mafklapper weer op straat. Jaren en jaren loopt er dus in Vlaardingen een verwarde Said A. door de straten. Iedereen klaagt, maar niemand doet wat. Buren belden jarenlang naar allerlei instanties, maar Said bleef lekker verward door de straten baggeren. In zijn jurk, met een hoedje op. Sommige buren mochten niet klagen, stond in hun huurcontract. Wij herhalen; sommige buren mochten niet klagen want dat stond in hun huurcontract. Welkom in mijn land Said A, wij klagen niet. Staat in ons contract. Ongekend. Wat een tafereel moet dat zijn geweest bij de woningbouwvereniging (wbv);

WBV: hallo, gefeliciteerd met uw nieuwe huurhuis. Hier is het contract. Even doorlezen en dan hier en hier en hier tekenen.

Nieuwe bewoner: hallo. Ik ga even lezen. Paragraaf 1a. interessant hoor. 10b. Water is inclusief. Wat een tekst he.

WBV: teken maar gewoon joh. Niks aan het handje.

Nieuwe bewoner: wat betekent in paragraaf 16a ‘er mag niet geklaagd worden over bewoner wonend op nummer 12′

WBV: nou gewoon. Wij hebben liever niet dat er geklaagd wordt over de bewoner op nummer 12.

Nieuwe bewoner: waarom niet?

WBV: nou gewoon. Teken maar gewoon. Die bewoner doet niemand kwaad.

Nieuw bewoner: wat is dat voor bewoner dan?

WBV: die loopt gewoon in een jurk. Wilt u nou een huis of niet?

Nieuwe bewoner: ja, maar waarom mag ik niet klagen over die meneer. Wat doet hij dan in die jurk?

WBV: (zucht) Dat is een meneer met een zwaar leven. Kan hij niks aan doen. Die moeten we een beetje beschermen. Nou, teken hier en hier en hier, dan kunnen we door. De volgende klant wacht al.

Nieuwe bewoner: wordt er veel geklaagd over die man?

WBV: nee. Helemaal niet. Nooit.

Nieuwe bewoner: waarom staat er dan in het contract dat er niet geklaagd mag worden als jullie nooit een klacht krijgen?

WBV: meneer, de andere klant wacht. Wilt u nog even nadenken? Dat kan, maar als ik morgen geen handtekening heb, gooi ik het huis weer op de huurmarkt. Genoeg gegadigden. In dit land zijn ineens allemaal mensen uit Somalië en Eritrea die staan te springen om een huis.

Nieuwe bewoner: ok ok, het zal ook allemaal wel meevallen. Elk man trekt wel eens een jurk aan.

Het viel dus niet mee. Said stak z’n halve tuin in de fik. Eindelijk hadden de instanties iets om Said op te pakken en in een inrichting te gooien. Arme Said trok in de rechbank nog wel de racismekaart (omdat ik Marokkaan ben), maar daar trapte deze D66-rechter een keertje niet in.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s