Binnenkort op uw buis; De Grote Giro 555-geldinzamelshow voor Zuid-Afrika

map-1020195__480Wij hebben er zin in; De Grote Giro 555-inzamelshow voor Zuid-Afrika. In december 2020 zal er op NPO 1 en RTL4 een samenwerkingsshow uitgezonden worden om geld in te zamelen voor de hongerige inwoners van Zuid-Afrika. Er is geen eten meer in Zuid-Afrika. De inwoners van Zuid-Afrika hebben geen idee hoe ze aardappels moeten poten. Mais zaaien? Hoe moet dat? Ze hebben geen idee en nu hebben ze honger en daarom gaan wij een zak geld sturen. Supergoed idee. Maar Zuid-Afrika had toch gewoon eten? Jazeker, maar sinds kort hebben boeren geen zin meer om te zaaien en te oogsten. Nou ja, alleen de roomwitte blanke boeren hangen hun maaidorser aan de wilgen.

Wat is er aan de hand in Nelson Mandelaland? Veel blanke boeren zijn in de loop van de jaren vermoord (hetgeen we natuurlijk vaak zagen in het Journaal) en de boeren die nog leven, moeten hun grond afstaan (hetgeen vaak aan de tafel van Jinek is besproken. Zeker toen Peet van Es werd vermoord, was dat dagelijks het gespreksonderwerp bij Jinek. Veel mensen zeiden na een paar maanden van ‘moet dat nou, dat constante Zuid-Afrika bashen. Het valt nu wel een beetje heel erg op hoor. Kunnen jullie niet een keer over Trump praten of zo…’). Maar dit allemaal terzijde want door het jarenlange extreemlinkse ANC-beleid weigeren de roomwitte blanke boeren van Zuid-Afrika eten te verbouwen. Ze zeggen doe het lekker zelf dan. Deze groot boer plant ff nie joh. Jammer voor jullie, de tyfus verder.

Maar dat heeft allemaal niks met racisme te maken, want blanken zijn ooit echt heel erg stom geweest in Afrika. Dus die plaasmoorde hebben ze over zichzelf afgeroepen. Vandaar dus dat Nelson Mannederland een grote tv-actie gaat uitzenden want er is weer honger in Afrika. En we weten onderhand hoe dat gaat. Marco Borsato zingt het nummer Waarom moet er honger zijn? Radio 538 draait elk uur het nummer Iedereen moet eten van Artiesten voor Zuid-Afrika. Op tv zien we een jongetje met een vliegje op zijn neus. Simon Schilder en Nick Keizer van de 3J’s maken een documentaire over de hongersnood in Zuid-Afrika. Ze zingen liedjes met hongerige mensen en als het liedje afgelopen is, klappen alle hongerige mensen. DWDD staat in het teken van Nelson Mandela. Er is een belpanel en elke BN’er heeft een t-shirt aan. Op het T-shirt staat de tekst ‘Iedereen moet eten’ en boven de tekst staat het hoofd van Nelson Mandela. In de tv-studio hangt een grote foto van Nelson Mandela. Eva Jinek laat haar ingelijste foto van Nelson Mandela zien. Peter R. de Vries zit in het belpanel en wordt geïnterviewd door Humberto Tan. Hoe gaat het Peter R? Het gaat fantastisch. De telefoon staat roodgloeiend. Blijf bellen mensen. Sms 1010 naar 0900 555 en doneer nu geld. Er wordt 12 miljoen opgehaald en dat geld wordt direct gestort op de bankrekening van het ANC. Dat wordt natuurlijk goed besteed en elke BN’er kan weer rustig slapen. Hoog en droog in zijn eigen grachtenpand van 2 miljoen.

Hier de tekst van Waarom moet er honger zijn? van Marco Borsato.

Zie haar staan ogen vol verdriet

Niemand die haar ziet

Eten afgepakt door boeren

Wit licht gedoofd voorgoed

 

Waarom moet er honger zijn ( x4)

Laten wij samen sterk staan

En Afrika een paradijs maken

Schreeuw het van de daken

Waarom moet er honger zijn

 

Zie haar staan ogen vol met pijn

Zo kan er toch geen vrede zijn

Boeren stelen monden leeg

Waar is brood en deeg?

 

Morgen moet het anders zijn

Vrede hier en weg is de pijn

Leven in het paradijs is fijn

Waarom moet er honger zijn

 

Waarom moet er honger zijn ( x4)

Laten wij samen sterk staan

En Afrika een paradijs maken

Schreeuw het van de daken

Waarom moet er honger zijn

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s