Geachte heer Segers,

cross-1709451__480Het viel mij op dat u de laatste tijd nogal actief bent op Twitter. Niet dat ik u persoonlijk volg maar toch vult mijn timeline zich om de haverklap met berichten die door u zijn gepost. Ik ben zo vrij geweest om er even een paar onder de loep te nemen.

8 augustus 2018: Tussen 2011-2016 daalde het inkomen van eenverdieners en steeg dat van tweeverdieners. Dat is onrechtvaardig. Dankzij dit kabinet, en mede dankzij de CU, gaan één- en tweeverdieners er de komende jaren weer evenveel op vooruit. Dat is veel rechtvaardiger.

6 augustus 2018: De 325 miljoen van dit kabinet voor behoud van religieus erfgoed is een pleister op de wond. De echte tragiek imho is dat steeds meer van deze gebouwen steeds minder bezocht worden.

30 juli 2018: We laten vrouwen als koopwaar in een etalage staan, promoten dat als een attractie en hebben vervolgens last van wangedrag van Britse toeristen. Mss een wilde gedachte, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om vrouwen niet in een etalage vernederd te laten worden.. #Trouw

4 juli 2018: De NPO stelt prioriteiten. @EenVandaag wordt ingeruild voor een soapserie, minder @VPROTegenlicht en fiks minder levensbeschouwing bij @EOnl Ik ben een liefhebber van de publieke omroep, maar dan wel eentje met de juiste prioriteiten.

Was het niet altijd zo dat de ChristenUnie stond voor normen en waarden gebaseerd op het door hen op handen gedragen geloof in hun God? Hoe kan het dan toch dat juist de ChristenUnie in dit kabinet alles gedoogt dat juist zo tegen dit geloof indruist?

Mindervaliden die onder het minimumloon betaald krijgen lijken mij een groter punt van zorg dan die schamele paar procent die de eenverdiener minder verdient dan de tweeverdieners. Over rechtvaardigheid gesproken, mindervaliden uitknijpen lijkt mij alles behalve rechtvaardig.

Dat de ChristenUnie geen voorstander is van vrouwen achter ramen is al lang bekend, behalve als de vrouw achter de ramen blijft om het huis schoon te maken en om te koken. Heeft u er ooit bij stil gestaan dat deze vrouwen daar wellicht zitten omdat er brood op de plank moet? Omdat het kabinet de duimschroeven zo strak heeft aangedraaid dat hele volksstammen in de bijstand zitten. Dronken toeristen bevredigen is misschien niet de meest chique manier om uit de bijstand te blijven maar het is tenminste wel een manier om uit te bijstand te blijven.

Over het religieuze erfgoed kunnen we het maar beter helemaal niet hebben zolang dit kabinet gedoogt dat er tientallen moskeeën uit de grond worden gestampt waar niemand maar dan ook echt niemand op zit te wachten. Of is iedereen van uw partij blij dat er allerlei haatpaleizen in Nederland gebouwd worden waar binnenkort baardimams lekker tegen het christendom kunnen prediken? Vrijheid van godsdienst en zo?

De grote vraag is dus: zit u in dit kabinet omdat u achter alle beslissingen staat, noem de orgaanleegroofwet van Pia, of omdat het pluche zo lekker zit? Wie wordt er nu verloochend in deze kabinetsperiode? God, de ChristenUnie of verloochent u keihard uzelf? Ik zie uw antwoord graag in een tweet tegemoet.

een reactie

  1. “die schamele paar procent die de eenverdiener minder verdient dan de tweeverdieners”
    *kuch* eenverdiener hier. Ik werk 60 uur in de week. Zou ik 30 uur werken, en mijn vrouw ook 30, dan houden we 8.000-10.000 per jaar extra over.
    Doen we niet, omdat we zorgen voor de volgende generatie belangrijk vinden. Maar we worden wel grof bestolen.

    Verder, leef je uit met het affikken van de gristenunie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s