De VVD misbruikt de heldentocht van Maarten van der Weijden

swim-864383__480Sinds deze week is ons land een held rijker. Een echte held, een vent, een man die weet waar hij voor staat. Een man die weet waar hij het allemaal voor doet. Niet voor zichzelf maar voor alle ‘kankerpatiënten’ in het land, zijn land, ons land. Een verbinder. De man die ons land binnen slechts één weekend bij elkaar wist te brengen. De man die zich door niets of niemand liet tegenhouden op weg naar zijn einddoel. De elf steden van Friesland die geschaatst worden tijdens de Elfstedentocht zwemmend afleggen!

Of hij alle elf steden heeft aangetikt, is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat ons land wel degelijk over helden beschikt die iedereen met elkaar weet te verbinden. Jong, oud, arm, rijk, iedereen wilde zijn steentje bijdragen in de vorm van morele, materiële en financiële steun. Dit weekend is gebleken waar een klein land groot in kan zijn. De saamhorigheid is er altijd als het nodig is.

Jammer dat de VVD de aandacht weer even naar zich toe wilde trekken met een totaal misplaatste tweet.  Waar ‘onze’ Minister President twee miljard weggeeft aan buitenlandse investeerders in de vorm van het afschaffen van de dividendbelasting zwemt deze held meer dan 2 miljoen bij elkaar. Natuurlijk is Maarten een VVD’er in Waalwijk maar dat betekent nog niet dat de landelijke afdeling zijn heldentocht ineens moet gaan gebruiken om de hele partij in een goed daglicht te zetten. Die borstklopperij misstaat de partij want eigenlijk moet ze even pas op de plaats maken in de schaduw van het Binnenhof. Wat Maarten heeft bewezen, is, dat er maar één VVD’er met doorzettingsvermogen bestaat.

Er is maar een ding dat Rutte en zijn kliek kan leren van deze held en dat is het verbinden en staan waar je voor staat, eerlijk en oprecht. Als mens.

Onze stem heeft hij! Een stem op zijn mensheid, niet op die van zijn partij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s