Het onderbuikgevoel van Chris Klomp

belly-3186730__480Wij houden van Chris Klomp. Wij waren ooit best positief over Chris; lees maar. En Chris kan echt mooie verhalen schrijven over loempia’s. En over het weer. En over bananen. Geweldige journalistieke relevante stukken. Tevens twittert Chris veel. Over rechtbankzaken en dat is af en toe best interessant. En Chris is voor vaccinatie, dus hij heeft best verstand. Maar Chris twittert ook over de stand van het land, want Chris is een onafhankelijke, objectieve internetjournalist van het AD. Chris is van het AD en wat ze bij het AD als eerste doen tijdens de redactievergadering in de ochtend is De Telegraaf lezen. Chris leest eerst de stukken van Wierd Duk en dan wordt Chris een beetje boos en gooit Chris zijn onderbuikgevoel op Twitter. Korte samenvatting van wat Chris twittert; Duk is een feitenvrije opiniemaker die nonsens publiceert over verontruste burgers en als ik daar iets negatiefs over twitter of Joshua Livestro retweet dan komt het trollenleger van Duk in slecht Nederlands vertellen dat ik een eikel ben. Nou, dat laatste klopt wel. Chris is niet zo’n extreemlinkse strijder als Kaj Leers, Josuhamas Livestro, Ewout Klei, Sybren Kooistra, Leo Lucassen, Hans Laroes of Wil Eikelboom, maar toch zeker wel een strijder tegen Duk. Als Wierd Duk wat op Twitter vindt, dan borrelt de onderbuik van Chris. Omdat hij van zijn chef alleen maar verhalen over loempia’s en bananen mag schrijven, gooit Chris zijn frustratie er maar op Twitter uit.

Als zelfs de NOS een artikel publiceert waar experts zeggen dat er naar boze burgers geluisterd moet worden, misschien moet er dan eens een keer naar de boze burger geluisterd worden. Hoe kan het dat journalist Chris ontkent dat er verontruste burgers zijn? Waarom schrijft hij in plaats van bananen niet over blije burgers? Elke dag een positief verhaal met een blije burger. Dat is nou eenmaal de taak van een journalist; opschrijven wat er speelt in de samenleving. Alleen dat is het juiste weerwoord tegen Duk. Positieve verhalen van burgers opschrijven. Burgers die blij zijn met al die immigranten. Burgers die blij zijn dat statushouders voorrang op de woningmarkt krijgen. Burgers die blij zijn met al die wijken waar geen Nederlander meer woont. Burgers die blij zijn met de open grenzen. Burgers die blij zijn met al het geweld in Nederland. Als Chris dat zou doen, dan dient hij Duk van de juiste repliek.

Want Chris kan wel ontkennen dat er iets loos is in de samenleving, maar in Vathorst is hij nog nooit geweest. In Laakkwartier zien we Chris niet. In Bloemhof ook niet. In Maassluis orakelt Chris niet. In Ommoord doet Chris geen verslag. In Spijkenisse gaat Chris niet naar het drama kijken. Zien wij Chris schrijven over het woongenot van burgers in Capelle aan den IJssel? Of naar het vertrouwen vragen van de bewoners in Oosterflank? De onrust in Wielewaal is volgens Chris kwalijke nonsens. Chris werd door zijn chef wel naar Breukelen gestuurd, maar er kwam jammer genoeg een verhaal over bananen tussendoor. Chris heeft de bewoners rondom het Diekmanterrein in Enschede wel gesproken, maar zijn conclusie was dat het volk daar een beetje te veel naar zijn onderbuik luisterde. De bewoners rondom de Florence Nightingale Park in Den Haag moeten niet zeiken want dat werkt Duk alleen maar in de kaart. Volgens Chris is het goed toeven in de Haagse Notenbuurt. Chris gaat altijd even zijn journalistieke voelsprieten in Woensel uitlaten maar stuit dan op een complot. De burgers in Maastricht zijn volgens Chris extreemrechts. In Brunssum zijn de burgers ook extreemrechts. Het Goudse Oosterwei is al jaren een hemel voor blije burgers. En de burgers in Amsterdam Oost hebben helemaal niks te klagen. Daar gaat het voortreffelijk. Daar zijn feiten hinderlijke obstakels. In Noordwijk gaat Chris altijd even buurten in de wijk of er nog verhalen over loempia’s geschreven kunnen worden. En als Chris thuis komt dan vraagt hij zich af waar Duk het allemaal over heeft, want boze en bezorgde burgers bestaan volgens Chris helemaal niet. Wij zien daarom al die positieve verhalen van blije onbezorgde burgers graag verschijnen in het AD. Wij nemen alvast een abonnement.

 

Advertentie

2 reacties

 1. Buitengewoon knap om zo eenzijdig te kunnen schrijven, ik begrijp nu nog beter dat u een fan bent van Wierd Duk….

  Ook knap om op basis van twee positieve verhalen van mij een schijnbare tegenstelling neer te zetten.

  U vergeet voor het gemak even dat ik doorgaans alleen maar schrijf over de negatieve kanten van de maatschappij, zoals bijvoorbeeld de aanrandingen in Keulen en de aanslagen in Europa. Ook schijnt u vergeten te zijn dat ik een jaar een asielzoekerscentrum en het dorp waar het centrum lag, heb gevolgd.

  Toch net even iets anders dan Wierd Duk die een uurtje in Ter Apel loopt om zijn eigen wereldbeeld te kunnen bevestigen….

  Maar laat ik positief eindigen, ik verwelkom u als abonnee bij het AD. Helaas voor u kunt u bij ons niet meer genieten van de stukjes van Wierd Duk. Die was een beetje ontstemd omdat hij was verbannen naar de opiniepagina.

  Met vriendelijke groet,

  Chris Klomp

 2. […] 3. Het onderbuikgevoel van Chris Klomp […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s