Ga dan weg Hongarije!

Het zijn rare tijden waarin we leven als je tenminste Twitter en andere sociale media mag geloven. Trump heeft blijkbaar best een punt met constant de vrije pers weg te zetten als Fake News. Want als je weleens iets schrijft dat niet helemaal klopt ben je gewoon in zijn geheel af. Zeker als dat wat je schrijft de grote narcist even niet uitkomt. Dagelijks zelf liegen over de gekste dingen doet daar blijkbaar niks aan af. We gaan gewoon ook in ons eigen land roepen dat de pers een eigen agenda heeft. Als iemand met een lage suikerspiegel mensen omver rijdt of er niet snel genoeg iemands nationaliteit bij een bericht gezet wordt. En Putin is eigenlijk een hele fijne vent die het beste met ons voor heeft en in Rusland is eigen alles beter dan hier. Ga er dan wonen! Wierd Duk is eigenlijk een hele redelijke journalist die gedegen zaken onderzoekt voor hij erover begint en heus niet om niks Greefbeest van Twitter laat sturen door zijn trollenleger.

Hongarije is een baken van vrijheid met hun ongelijke strijd als een ware Obelix en Asterix tegen de Romeinen van de EU. Dat ze wel met groot plezier subsidies binnen harken en het land zo corrupt is als de pest nemen we gewoon voor lief. Dat je een gezonde hekel hebt aan de EU en zijn regels mag maar je kan het ook overdrijven. En als je nu inderdaad goed gaat vinden dat Hongarije domweg alle hulp aan vluchtelingen weigert besef je dan wel dat de andere landen dus die mensen op moeten vangen? Want ze gaan niet weg hoor door een keer hard poep en pies te roepen. Als je als Hongarije echt niet door één deur kan met de EU en zijn regels moet je een flinke vent zijn en eruit stappen. Maar niet alle regels blijven overtreden maar wel je hand ophouden als er subsidiepotten zijn te verdelen. En dan mag een EU daar best eens een vulgaire populist als Orbán op aanspreken.

Maar met een slecht gebit mag je niks vinden aldus Twitter. Dan ben je ook al af en dat is best snel tegenwoordig. Het lijkt er steeds meer op dat je door Twitter slechter gaat nadenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s