Sargentini heeft schijt aan de democratie

flag-2313980__480Twitter ontplofte, alweer. Aanleiding was deze keer de stemronde na de speech van Judith Sargentini in het Europees Parlement. Op de valreep, voordat zij de politiek gaat verlaten, wilde zij nog even proberen de democratie in Hongarije de nek om te draaien. Want Orban heeft alles wat met Soros te maken heeft zijn land uitgepleurd en nu stemt het speeltje van Soros tegen Hongarije. Maar dat hebben we voor de rest niet door.

Mark ‘ik geef 70 miljoen aan jihadisten’ Rutte stond ook weer in de microfoon te brabbelen: “Het is niet zo dat je als democratie de democratie kunt inperken. Dan zou je in Nederland kunnen zeggen: er komt een regering die besluit de democratie in te perken.” Nou mijnheer Rutte, democratie inperken is in ons land al gelukt dus daar hoeft u zich geen zorgen meer om te maken. Daar is door dit huidige kabinet keihard aan gewerkt.

Op Europees niveau is het alleen nog even de andere lidstaten meekrijgen en dan kan de artikel-7-procedure worden voltooid. Rutte gaat er in mee. Uiteraard, die heeft er alles aan gedaan om de democratie in eigen land te vermoorden. Mensen die democratisch mee beslissen via een referendum? Daar heeft dit Kabinet een broertje dood aan. D66 ziet sowieso kleine broertjes liever dood, maar dat terzijde.

Het is alleen jammer dat mevrouw Sargentini geen vaste kijker is van het Eurovisie Songfestival. Dan had ze op voorhand kunnen weten dat Oost Europa ook in deze zaak Oost Europa gaat steunen. Hongarije zal steun krijgen van een aantal omringende landen en dat lijkt ons meer dan terecht. Hongarije twaalf punten!

Mevrouw Sargentini, mocht u een verdere carrière in het bedrijfsleven ambiëren dan krijgt u toch een dringend verzoek van ons; ga met het geld dat u van Soros heeft ontvangen lekker met pensioen. Koop een huisje in een land dat veilig is, waar geen aanslagen zijn, waar er geen betonblokken op pleinen staan, waar je nog lekker hout mag stoken in uw achtertuintje, waar de huizen nog betaalbaar zijn, waar de leider sterk is en niet met zich laat sollen. Misschien is Hongarije wat voor u? Denk er eens over na. We horen van u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s