Eelco Bosch van Rosenthal was een saaie droge nette lieve nuchtere student

addiction-1687771__480Sinds Twan de Doorvraagman weg is bij Nieuwsuur, heeft Nieuwsuur ineens scoops over jihadistensponsoring door Rutte en Co. Niet dat het Kabinet valt, maar Nieuwsuur is op de goede weg. Gelukkig hebben ze sterreporter Eelco Bosch van Rosenthal weten te behouden, want Eelco is heel goed in het objectief verslag uitbrengen over de kwestie Israel/Palestina. En op Twitter kirt Eelco constant over Trump. Hij en Erik Mouthaan lopen elkaar constant te retweeten. En nu met de kwestie Kavanaugh is Eelco helemaal in de journalistieke hemel terecht gekomen.

Hij zou het fantastisch vinden als de Republikeinse opperrechter pootje wordt gelicht door een Democratische beschuldiging over een akkefietje van 143 jaar geleden. Een of andere mevrouw had ineens een herinnering. Niet 143 jaar geleden, niet vorig jaar, nee een paar weken voor de benoeming van Kavanaugh als opperbeste rechter. Geheel toevallig allemaal en mevrouwtje Huppeldepup had het hoogste woord. Ja, ineens een piemel op een feest. En iedereen was dronken. Ik weet het ook allemaal niet meer, maar het was echt bizar allemaal. Nu moet de FBI gaan uitzoeken hoe de studenten van weleer hun feest hebben beleefd. Echt een leuke taak. Een Eelco kirt van geluk. Gaat Kavanaugh vallen door studentikoos gedrag uit 1843? Kan. Als uit het FBI-onderzoek inderdaad blijkt dat Kavanaugh allerlei studentes ongevraagd aan zijn Amerikaanse Jack & Jones heeft geprikt dan hangt hij natuurlijk. Niet dat het erg is om ongevraagd dronken studentes aan een Jack & Jones te rijgen, maar wel om er over te liegen als er om gevraagd wordt. En liegen mag niet, zelfs een Republikein niet. We wachten het af. Ondertussen is de Nederlandse media in de geschiedenis van Eelco gedoken. Wat gebeurde er in de buitenwijken van Groningen, in de jaren ’90? Media duiken fanatiek in Bosch van Rosenthals verleden. Eelco heeft Amerikanistiek gestudeerd in Groningen. Man, man wat een droge tijd. Hier een situatieschets uit het studentenleven van Eelco Bosch van Rosenthal (EBR);

Jules: heee Eelco, kom mee man. Gaan we zuipen in de stad

EBR: nee. Ik ga niet mee

Jules: waarom niet man. Petra van Ad Fundum is er ook man

EBR: ik heb morgen een tentamen

Jules: Petra is er ook man. Die gaan we op de bar kapotswaffelen

EBR: nou nou. Moet dat. Wat een taalgebruik

Twan komt binnen: heeee lullo’s. Ga mee zuipen in de stad man. Ik kreeg net een sms van Joyce. Zij lust er wel pap van man

Jules: ja man, laten we Joyce en Petra kapotswaffelen man

Twan: heeee Eelcootje. Neem een biertje. (Gooit biertje naar Eelco)

EBR: ik drink niet

Jules: ben je homo of zo?

EBR: moet dat nu zulk taalgebruik jongens. Even serieus nu

Twan: waarom ga je nooit uit man

EBR: ik kan mij dat niet veroorloven man. Ik ben over een paar jaar presentator van Nieuwsuur. Of misschien word ik wel rechter. Ik kan niet zomaar een meisje swaffelen

Jules: wat lul je nou man. Petra gooit zich vrijwillig op schoot altijd. Die is zo dronken als een aap

Twan: haha. Ja man. Niet normaal

EBR: ik moet leren. Over de relatie Amerika en Palestina. Super interessant

Patrica komt binnen: heeee gasten. Gaan we de stad in. Even lijntje leggen op de bar. Of uit de bilspleet van Jasper. Net als de vorige keer. Helemaal de bom Eelcootje!

Twan en Jules: ja man. Eelcootje gaat ook mee

EBR: nee man. ik moet leren

Patricia: ben je homo?

EBR: nee, ik moet mij gedragen. Ik heb over een paar jaar een  belangrijke baan

Patricia: ben je homo?

Twan en Jules: Eelco wil niet swaffelen

Jules haalt zijn lul uit zijn broek

EBR; NEE. GA WEG. Ik WIL DIT NIET. OVER 30 JAAR WORD IK AANGEKLAAGD DOOR PATRICIA

Patricia: ik ga zo veel zuipen vanavond dat ik jou in 2018 niet eens meer herinner

Twan, Jules en Patricia verlaten het studenthuis en laten Eelco achter in zijn kamertje. Eelco slaat zijn studieboek open en schenkt een colaatje in. Eelco is trots op zichzelf. Hij heeft toekomstig metoo-leed maar mooi vroegtijdig weten te tackelen.

 

een reactie

  1. […] 2021 gaat gebeuren, maar in principe is het een vrij belangrijke dag. Wat wij wel weten is dat Eelco zachtjes huilt met zijn gezicht onder de Palestina-dekens en snikt door zijn tranen heen ‘geen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s