KOZP: demonstreren of provoceren?

protest-464616__480Het waren doorgesnoven halfdronken hooligans die stonden te schreeuwen tegen KOZP, dat zei Minister President RuttEU afgelopen week in de Tweede Kamer. Was de heer RuttEU erbij of deed hij een Halbetje? Of zijn alle aangehouden ‘hooligans’ gecontroleerd? Hebben ze een drugstest ondergaan, hebben ze geblazen of schudt de premier dit zomaar uit zijn mouw? Is hij misschien afgegaan op het uiterlijk van de ‘hooligans’ die uitgebreid in beeld werden gebracht door de staatsomroep?

Wanneer hij zijn mening gebaseerd heeft op tv-beelden dan vermoeden wij dat hij is uitgegaan op uiterlijke kenmerken van de ‘hooligans’ en daarmee heeft hij een grote fout gemaakt. Immers, als wij afgaan op het uiterlijk van de premier denken wij: keurige man, niks mis mee, jasje dasje, foutloos type. Maar dat klopt natuurlijk niet want RuttEU is een leugenaar, bedrieger, opperoplichter en weglacher.

Wat te denken van de totaal onschuldige KOZP-demonstranten die keurig hun door de staat verstrekte bordjes omhoog hielden. Ook de gehuurde bussen en vliegtuigjes worden vrolijk door Amnesty gesubsidieerd. Wijs ons een anti-Zwarte-Piet-demonstrant aan met een dik betaalde baan? Juist, die is er niet.

De KOZP-demonstranten die belaagd werden krijgen nu medelijden alom en van Jesse Klaver in het bijzonder. Dat juist het eisen van een demonstratieplek langs de route provocatie uitlokt wordt buiten beschouwing gelaten. Dat KOZP zich niet houdt aan de gemaakte afspraken wordt buiten beschouwing gelaten. Dat ze in Rotterdam hun toegewezen protestvak verlieten wordt buiten beschouwing gelaten. Dat KOZP een radicaal gesubsidieerd anti-Nederland-clubje is wordt buiten beschouwing gelaten.

Zet ze volgend jaar buiten de stad, ver van de route en ze gaan naar huis. Dan worden er ook geen rotte eieren gegooid, geen pepernoten gesmeten, geen schreeuwpartijen over en weer geuit want KOZP staat geheel buiten beeld van de kinderen, de bezoekers, de staats-tv. Dit jaar werd demonstreren provoceren en waar dit toe geleid heeft is inmiddels duidelijk. Voor volgend jaar – als de demoprovocatiesteuntrekkers uitgerust zijn – weten de burgervaders wat ze te doen staan. Zet KOZP in een weiland en niemand zal last van hen hebben. Geef ze daar desnoods een warme chocomelk en wat pepernoten want leven op de kosten van de staat zijn ze toch al gewend, daar kan een lunch ook nog wel bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s