Het vaasje van Rutte valt kapot

glass-1355707__480Terwijl meer dan de helft van de bezorgde burgers met smacht wacht op de dag dat jij de koffers naar Brussel pakt, doemt totaal onverwacht en ongevraagd ineens het vaasje van Rutte op. Waar iedereen met alle macht probeert zijn eigen vaasje in deze donkere dagen heel te houden, smijt onze Minister President en passant even met een hoop geld om paginagroot uit te pakken en ons mee te delen wat hij er allemaal van vindt. Er wordt niet gevraagd wat wij er van vinden. Nee, in deze brief wordt belicht wat hij er allemaal van vindt en hoe hij er over denkt. Chaos. Tegenstellingen. Beschermen. Bla, bla, bla. De visie van Rutte op één pagina in een krant, het dedain.

Maar liefst 16 maal valt het woord ik in de brief die gericht is aan de burgers van ons land. Dat lijkt ons ietwat overdreven. Het gaat niet om u, mijnheer Rutte. Het gaat om uw landgenoten, uw burgers, de mensen waar u voor moet zorgen. Hetgeen u de laatste tijd behoorlijk nalaat.

Het hele jaar zijn wij bezig om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit terwijl de nieuwe zorgpolissen de brievenbus in worden gegooid, de btw op ons eten wordt verhoogd en ook de energietarieven de pan uit beginnen te rijzen. We proberen onze vaas in het nieuwe jaar heel te houden.

Wij kunnen u nu al vertellen dat dit niet gaat lukken. Vele gezinnen zullen, mede dankzij uw coalitiepartners, financieel het nieuwe jaar niet met een fijn gevoel tegemoet zien. Veel gezinnen zien de schuldeisers en bewindvoerderskantoren al klaar staan om een bezoekje aan hen te brengen. Dat u zich daar totaal niet druk om maakt weten we inmiddels. Vanavond zit u bij uw vrienden van Pauw om alles nogmaals voor te liegen. Uw perschef zal de vragen van Jeroen vooraf gefilterd hebben en u zult uw verhaaltje uit uw hoofd geleerd hebben. Chaos. Tegenstellingen. Beschermen. Knap hoor, maar het wordt tijd dat u vertrekt uit Nederland en naar uw vrienden in Brussel gaat.

U ligt vast niet wakker van alle zorgen die Nederlands hebben. Zorgen over de zorg, over de staat van onze ziekenhuizen, over het onderwijs, over ons leger, over de stijgende energiekosten, over het geweld dat elke dag in onze steden en dorpen toeneemt, over de toenemende immigratie en over het pact van Marrakesh dat daar aan vast zit. De zorgen over radicale moskeeën die subsidie krijgen, over radicale groepen in Syrië die ons geld krijgen, over Palestijnen die ons geld krijgen, over frauderende Turken en Polen die ons geld krijgen. Over de klimaatmaffia die ons geld willen. U ligt er niet wakker van, maar wij wel en dat is de reden dat wij de actie met die gele hesjes van Jan Dijkgraaf en Ebru Umar van harte ondersteunen. Niet voor onszelf maar voor onze kinderen, kleinkinderen en medeburgers die nu of later allemaal zullen lijden onder uw bewind.

Fijne kerstdagen, alsnog. Maar wij hopen dat u snel de knoop doorhakt en Nederland verlaat, want dan pas is het voor elke Nederlandse burger een gelukkig nieuwjaar.

Ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s