Rapportcijfers Rutte III

alphabet-2514416__480Voordat het Kabinet Rutte III geregisseerd valt over de Klimaatwet, gooien we er nog even snel wat rapportcijfers tegenaan. Want zijn we allemaal nog een beetje blij met het vaasje van Rutte? Wat een leuke lach heeft die man he? En het valt ook helemaal niet op dat hij met zijn hoofd in de reet van de EU zit en dat hij bij gebrek aan vrouwen in zijn leven uit pure nood flirt met Erdogan. Rutte III zit ondanks alles nog gewoon op het pluche. Tijd voor rapportcijfers van onze bestuurders die stuk voor stuk het beste voor hebben met Nederland en zeker niet met Palestina, Iran en radicale groeperingen uit Syrië.

Hugo de Jonge (minister van gezondheid en sport): een minister van gezondheid zal dan eindelijk eens de belasting op chips en cola verhogen naar 300 procent. Of hij gaat zich hard maken voor een energiedrankverbod voor kinderen. Of dat de btw op groente en fruit niet omhoog gaat. Of dat Kiki Bertens wel sportrouw van het jaar was geworden op het NOC-Schaatsgala. Maar Hugo komt in het nieuws met zijn mooie schoenen en dat hij om de week heel klimaatneutraal onder de zonnebank ligt voor zijn eigen fucking welzijn; cijfer 1.

Kajsa-Karin van Ollongren (minister van Binnenlandse randzaken): houdt een kritisch rapport achter over de sleeptwet, maar mag gewoon blijven zitten. Kasja-Karin gaat zelf bepalen wat nepnieuws is en wat niet. Ze heeft met eigen ogen een Russische site gezien maar zegt niet welke want dan weten wij dat natuurlijk ook. En Kajsa-Karin droomt van een EU-leger. Nou Kajsa-Karin, je bent gewoon af; cijfer 1.

Carola Schouten (minister van koeien melken): Carola is zo ongelooflijk christelijk dat ze per ongeluk zwanger raakte nadat ze pardoes onbevlekt werd ontvangen. Niet dat zoiets geeft, maar voor de rest hebben wij geen info over Carola. Schijnt dat ze wel natuurorganisatie en boeren op een lijn heeft gekregen wat betreft de term kringlooplandbouw. Constant dineren, een heel jaar gratis vreten, om tot conclusie te komen dat koeien vaker naar buiten moeten en dat landbouwgif niet zo goed is. Super innovatief natuurlijk, al was de Tweede Kamer alsnog verdeeld over haar geniale plan; cijfer 2.

Stef Blok (minister van buitenland en excuses): hij zei dat Suriname een failed state was – is het ook – en dat multiculturele samenlevingen wereldwijd mislukt zijn – en dat zijn ze ook. Nou nou, Stef kreeg een hoop deugbagger over zich heen. Ook heel veel lof. Eindelijk een minister die zei wat hij dacht. Helaas werd Stef direct teruggeslagen in het stramien van de partij. Als hij zijn excuses niet had aangeboden kreeg hij van ons een 10, maar helaas; cijfer 1.

Ank Bijleveld (minister van pang pang): ze wordt ook wel Tank Mijneveld genoemd, grapje in Den Haag. Maar Ank ging keihard van leer tegen Merkel en Ollongren over het EU-leger, dus kan ze geen cijfer 1 meer scoren. Ank walgt van een Europees Leger en wilt extra geld naar ons leger loodsen, goede vliegtuigen aanschaffen en de productie van nieuwe legerspullen moet geleverd worden door Nederlandse bedrijven. Nou, Ank de Tank wat ons betreft zijn dat allemaal goede zaken om je hard voor te maken; cijfer 7.5.

Eric Wiebes (minister van windmolens en gasboringen): loop een belastingkantoor binnen en roep heel hard Wiebes Wiebes en de werkvloer barst in lachen uit. Wiebes is nu de baas over het klimaat en is anti-gas en pro-klimaat. Altijd schijnt de zon bij Eric Wiebes. Eric is altijd te gast in zijn eigen zomer. Achter de wolken schijnt de zon bij Eric. Na regen komt zonneschijn. Voor niks gaat de zon op. Eric is zijn eigen zonnetje in huis; cijfer 1.

Wopke Hoekstra (minister van geld): wij moesten even googlen, want wij kennen heel deze man niet. Maar na een beetje surfen lijkt ons Wopke een prima man. Heeft nog niks voor elkaar gekregen. Hij is heel bang voor de Brexit en die handelsoorlog zit hem ook niet lekker. Wopke lijkt ons een ideale huisman en puike vader, maar Wopke lijkt ons allerminst een politicus. Een cijfer geven aan iemand die niks voor elkaar heeft gekregen is makkelijk (1, red), maar omdat Wopke een leuke naam heeft en ons heel aardig lijkt krijgt hij toch een krappe voldoende; cijfer 5.5.

Cora van Nieuwenhuizen (minister van water en weg): is druk bezig met het grondwater en met nog meer watergerelateerde zaken. Cora drinkt water uit de kraan en vindt dat lekker. Van Nieuwenhuizen kreeg het droevige Stint-dossier op haar bordje; een dossier met alleen maar verliezers. Die dingen rijden al jaren in Nederland en ineens gaat het fout. Kan Cora ook niks aan doen. Cora is druk bezig met water, niet met de file’s. Nou ja, ze wilt meer geld, maar wie wil dat nu niet. Wij willen ook meer geld, maar we krijgen het niet. Dus Cora ook niet; cijfer 3.

Ferdinand Grapperhaus (minister van gevangenisstraf): the Grapmeister is on fire. Deze man wilt alles. Hij wil aan de slag met de 16.000 zaken die op de politieplak liggen. Hij wil ze stuk voor stuk persoonlijk oplossen. Hij wil aan de slag met strengere straffen voor geweld tegen hulpverleners. Hij wil geen IS-kinderen terughalen. Hij wil meer geld voor bestrijden drugsafval. Hij wil strengere straffen voor geweld tegen transgenders. The Grapmeister wilt gewoon alles. Hij wil eigenhandig alle containers scannen op drugs. Hij wil meer geld. Hij wil strengere straffen. Hij wil minder drugs. Hij wil minder geweld, maar voorlopig wandelen seriemoordenaars nog lachend de rechtbank uit en ligt er op elke hoek van de straat een vat drugs te lekken terwijl er om de haverklap terroristen van hun bed worden gelicht. Toch mogen we hem wel, want The Grapmeister zegt nuttige dingen; cijfer 7.

Ingrid van Engelshoven (minister van scholen en homozaken): onze favoriet. Ingrid van Engelshoven is van D66. Dat is tegenwoordig best een minpunt. Je hebt liever een soa dan dat je lid bent van D66. Ingrid zit wel eens aan tafel (bij het veilige NPO) maar zegt dan alleen maar Uh; cijfer 1.

Wouter Koolmees (minister van werk): schoof aan bij de pensioenonderhandelingen maar dronk toen alleen koffie. Ook de rest van zijn plannen mislukte volledig. Hopelijk pakt hij het UWV wel aan, want dat instituut hangt aan elkaar van de fraude. Zo niet, dan is Koolmees een van de slechtste ministers in de historie van Nederland. Voorlopig vindt hij in principe dat het misschien wel handig is dat onterechte uitkeringen waarschijnlijk worden teruggevorderd. Maar dan moet het UWV wel netjes ‘wilt u alstublieft het geld teruggeven’ zeggen; cijfer 1.

Sigrid Kaag (minister van andermans geld): Al-Kaag heet ze op het Binnenhof. Geef weg dat geld. Geld naar Congo. Geld naar Syrië. Geld naar Palestina. Nog een keer geld naar Palestina. Nog een keer geld naar Palestina, maar dat heeft niks te maken met het feit dat ze getrouwd is met een Palestijn van de Fatah. Echt helemaal niet; cijfer 1.

Sander Dekker (minister van bescherming van allerlei zaken): Sander gaf als staatssecretaris aan het complete onderwijs in Nederland definitief het laatste zetje naar de verdoemenis. Gelukkig is hij nu minister van allerlei beschermingszaken en beschermt hij net zo goed allerlei zaken als toen hij het onderwijs beschermde. Hahahaha; cijfer 1.

Bruno Bruins (minister van failliete ziekenhuizen): complete jandoedel die ziekenhuizen failliet laat gaan (nou ja, hij niet persoonlijk maar daarna krachtig optreden ho maar) en er dan nog mee wegkomen. Spreekt artsen tegen alsof hij zelf elke dag hartoperaties uitvoert terwijl hij op 1 been staat. Bruins strijdt met Wouter Koolmees om de titel Allerslechtste minister van Nederland ooit; cijfer 1.

Arie Slob (minister van basisscholen en nog meer zaken): Arie de Onderwijskanarie. Is de zoveelste minister op rij die geen ene flikker voor het onderwijs doet. Als dat wel zo was, zou niet elke school in Nederland op 15 maart gaan staken. Arie geeft eenmalig meer loon en denkt dat het probleem is opgelost. Het probleem gaat nu beginnen, zet je schrap Arie; cijfer 1.

Mark Rutte (minister van lachbanden en moppen over Europa): wat een leider en dat valt natuurlijk op in Brussel. In Brussel denken ze die moeten we hebben. Dit is een leider waar het hele Nederlandse volk mee wegloopt. Deze leider pompt er gewoon een klimaatwet door. En het Verdrag van Marrakesh. Met groot gemak. Heult samen met GroenLinks en D66, want die partijen liggen helemaal niet zo ver af van de VVD. Deze leider geeft Toyota’s aan IS. Deze leider is niet gestruikeld over de dividendbelasting, nou dan moet je wel heel veel talent hebben wil je overal mee wegkomen. Brussel is ook heel blij dat de onderste MH-17-steen daadwerkelijk onder blijft. Rutte is een groot leider, maar een miskend talent; cijfer 1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s