Claudia de Breij stelt hevig teleur met walgelijke brexit-ballade

brexit-1491370__480NPO is EU. EU is DWDD. DWDD is Claudia de Breij. Claudia de Breij is tegen Brexit. Niet dat zij er verstand van heeft maar ze werkt nu eenmaal voor de NPO en NPO is EU. En de EU is DWDD en DWDD is een programma waar Claudia een liedje heeft gezongen en dat liedje werd op Twitter echt ondergekotst. Wij ontkennen niet dat heel dat Brexit-gebeuren een rotzooi is. Een onverwachte nederlaag voor Brussel. En niet dat Brussel nu heel aardig is en de uitslag respecteert, maar dat geheel terzijde. Heel Schotland en een paar hipsters uit London hebben voor de EU gestemd, de rest van Engeland kotst die EU gewoon uit. Maar goed, bij DWDD moest er per se een liedje gezongen worden dat Brexit niet zo’n goed idee is en dat heel Engeland kapot gaat als ze uit de EU stappen.

Het AD was lyrisch. Op Twitter was iedereen in extase over het liedje. Maar dat is natuurlijk selectief zoeken van de ster-journalist want er is op Twitter nog nooit zo’n liedje ondergekotst als dit brexit-liedje. Sinds Mag ik dan bij Jou van – hoe verrassend – Claudia de Breij is er nog nooit zo’n liedje kapotgemaakt als deze brexit-opera van Claudia de Breij. Ook dit keer zong zij heel emotioneel. Ze huilde heel de piano nat dat Engeland verliezen zo’n pijn gaat doen. Zo veel pijn. Ze kan er niet van slapen, zo veel pijn gaat het doen. Een land verliezen is natuurlijk niet niks. Maar Twitter kotste de deugballade uit en in Engeland kennen ze helemaal geen Claudia en zit niemand op een mening van een of andere Nederlandse talkshow te wachten. En omdat 5 positieve tweets op Twitter tot dit journalistiek meesterwerkje leidde, hebben wij ook even een paar negatieve tweets uitgelicht en trekken wij dezelfde conclusie, alleen dan tegenovergesteld. Want als 5 blije eikels dat politieke pianogekwijl goed vinden, is het liedje volgens een krant dus en imponerend zangspektakel. En dan heeft positivo Rob van Druten maar 1 volger en 5 tweets, kan je nagaan hoeveel gewicht Bot van Drunen in de journalistieke propagandaweegschaal legt. Een journalistieke wanprestatie van het AD. En dat kunnen wij natuurlijk beter. Wij vindennamelijk dat bij 5 negatieve tweets het liedje ongekend kut is en elke kijker kotsend voor zijn tv zit. Zo zitten wij nou eenmaal in elkaar. Tevens denken wij dat Engeland definitief kiest voor een brexit nu ze dit ongelooflijk slecht deugrijmpje hebben moeten aanhoren.

een reactie

  1. […] 6.. Claudia de Breij stelt hevig teleur met walgelijke brexit-ballade […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s