TRUMP IMPONEERT ALS PRESIDENT VAN AMERIKA

donald-trump-2789735__480De AD-aanpak van ‘5 tweets is nieuws’ is echt fantastisch. Het geeft je als blogschrijver zo veel meer mogelijkheden om een artikel te schrijven. Er gaat een journalistieke wereld open. Als Claudia de Breij een brexit-liedje op de piano hengst en iedereen op Twitter kotst al dat deuggedram uit dan kan je als journalist gewoon de enige 5 positieve tweetjes zoeken en dan een lovend artikel schrijven met een lyrische kop. FANTASTISCH CONCEPT. Hoor en wederhoor is gewoon hoor en hoor geworden. Werkt ongeveer hetzelfde als een artikel schrijven dat er een indiaan helemaal tot moes geslagen is door radicale katholieken Trump-jongeren in Amerika. En dat dat nieuws achteraf niet waar is, compleet niet waar, maar dat maakt niet uit want de waarheid doet er tegenwoordig niet meer toe. Vandaar dat Ikwasinharen in 2019 de ‘5 tweets is nieuws’-tactiek van het AD gaat overnemen.

Trump imponeert als president van Amerika. En of dat waar is maakt ons niet uit. De kop bekt gewoon lekker. De kop boven dit artikel doet het werk, de inhoud van dit artikel is bijzaak. Blabla Trump. Bla bla. Boerenkool. Indiaan. Journalistiek. Eelco en Erik. Blabla. Sesamstraat. CNN. Bla bla. Fascisme. Populisme. Klimaat. Banaan. Niemand leest dit. En als we moeten rectificeren doen we dan ’s nachts op pagina 143 van internet. Bla Bla. Bla. Er is een indiaan doodgeslagen in Amerika. O ja? Ja. Met zijn eigen trommel. Mooi. Trump imponeert trouwens als president van Amerika. Dat u het even weet.

 

een reactie

  1. […] UvA-masterminds precies bedoelen. Misschien werden de onderzoekers een beetje boos op het artikel Trump imponeert als president van Amerika of moesten zijn huilen bij het lezen van Maarten van Rossem is een linkse activist die betaald […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s