Heel Holland in de bijstand #hhidb

credit-squeeze-522549__480Wat is in vredesnaam #hhidb zult u zich misschien afvragen. Het antwoord is simpel. Na de doorslaande successen van de NPO als #hhb, #deluizenmoeder, #hhs en #boerzoektvrouw komt de staatszender met een nieuw programma: Heel Holland In De Bijstand. Deelnemers zijn snel gevonden. Immers onder het hopelijk laatste kabinet van Mark Rutte moeten steeds meer mensen richting de bijstand en de schuldhulpverlening. En laat dat laatste nou net de tak zijn waar het kabinet op wil bezuinigen. Schuldhulpverlening en bewindvoering moeten bij de gemeente blijven. Verstrengeling van belangen? Absoluut, maar wel kostenbesparend. Kostenbesparend voor de overheid, niet voor de burger.

Heel Holland gaat er op vooruit. Blabla. Dacht het niet. Heel Holland gaat stapje voor stapje richting de afgrond. Misschien heb je, als je geluk hebt, wel een kleine vooruitgang gezien op je loonstrookje van januari. Zet daar de kostenstijging van de energie en zorgverzekering alsmede de btw-verhoging tegenover en je houdt onderaan de streep toch echt elke maand minder over.

We gaan op zondagavond voortaan kijken naar Heel Holland in de Bijstand. Een gewoon programma met gewone mensen die niks te besteden hebben, nooit op vakantie gaan en uit pure nood de voedselbank bezoeken, Naast een realistisch programma is het ook een leerzaam programma voor mensen die steeds met minder rond moeten komen. Het wordt een programma met tips en tricks om dit kabinet toch nog enigszins vrolijk te overleven. #hhidb wordt het kijkcijferkanon van de NPO!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s