Atatürk imponeert op Nederlandse basisscholen

turkey-73835__480Hallo lieve kijkbuiskindertjes, tijd voor geschiedenisles. En laten we vroeg beginnen, want hoe jonger het brein hoe kneedbaarder de geest. Vandaag in de Nederlandse media het lumineuze idee van een paar wollentruihipsters (VGN) om Nederlandse kinderen in Nederland die op Nederlandse basisscholen in Nederland zitten te laten onderwijzen door Nederlandse leraren met een Nederlandse onderwijsdiploma over de Turkse Turkenleider Atatürk. Niet omdat het interessant is, maar om zogenaamd aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Nou, dan weten we wel wat voor kinderen dat zijn. Dat VGN wordt trouwens gesteund door Euroclio en Euroclio weer door de EU. Zo krijg je dus dat Maaike van Berkel en Liane Vissers voordat ze naar yoga gaan nog even wat lespakketten in elkaar flansen over Abbasidische Kalifaten. En dan begin je de les gewoon met de zin laat je meevoeren naar samenlevingen ten tijde van de sprookjes van 1000-en-een-nacht. Maar dat geheel terzijde.

Hallo Richa, Ensar, Hafida, Zaineb, Madrona, Jahja, Hamdi, Melek en Abdulaziz op de katholieke Stephanusschool, een kleurrijke basisschool in Rotterdam Schiebroek, vandaag gaan we het hebben over Atatürk. ‘Waarom niet over Witte de With mevrouw?’ Juffrouw Elif schudt geresideerd haar hoofddoek: ‘dat was een racist, Achmed.’ ‘En waarom niet over Michiel de Ruyter mevrouw?’  Juffrouw Elif blijft geresideerd: ‘ook dat was een witte racist, Ali. En dat moeten we niet hebben met z’n allen.’ Vandaar dus dat er beter aangesloten moet worden bij de belevingswereld van de hedendaagse kinderen. En zoals we allemaal weten zijn dat maar weinig roomblanke blonde knulletjes. Gelukkig wordt daar al 30 jaar voor gewaarschuwd, maar nu is het te laat. Niet dat wij tegen Ataboy zijn, want hij was wars van politieke islam en hij wilde van Turkije best een seculiere samenleving maken, maar wij weten allemaal waar dit op uitdraait. Ja, dat weten wij. Wij lopen alleen door. Hier is niks te zien. We laten katholieke basisscholen in Rotterdam islamiseren. De nieuwe directeur Ali Ozram hoeft in 2022 alleen maar het naambord van de muur te schroeven en er 5 letters voor terug te hangen; islam. Wij sluiten deze column af met de laatste woorden van Willem van Oranje. O nee, doen we niet. Die woorden heeft u vast geleerd op school.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s