As-Soennah moskee imponeert AD-journalist

pray-3236120__480Stel – geheel hypothetisch – dat je verslaggever bent bij het AD. Dat is al amper voor te stellen maar stel dan dat je meer mag doen dan de showbytes schrijven. Je bent zeg maar een echte AD-journalist die onder de vleugels van Hans Nijenhuis belangrijke stukjes mag tikken. Zo schrijf je een mooi stuk over Claudia de Breij en zo mag je even een kijkje nemen in de as-Soennah moskee in Den Haag. Want er was afgelopen dagen wat reuring bij de Haagse bidtoko en dat schreeuwt om een achtergrondartikel in de krant. Niet zo lang geleden hebben onverlaten een pop voor de deur gegooid en dat was niet zo slim want nu kunnen moslims doen wat ze altijd doen; slachtoffer zijn. Plus dat een pop voor de deur flikkeren niks helpt. Desalniettemin voelde het AD zich geroepen om de journalistieke voelsprieten uit te werpen en de moskee te vereren met een bezoek.

Waar kennen we die moskee ook al weer van? De AIVD klapperde onlangs nog uit de voegen om te waarschuwen voor de moskee omdat de geloofhut gesponsord zou worden door malafide Koeweitse terroristenorganisaties. Tevens zou het een bidtoko zijn waar onder het mom van vrijheid van godsdienstuiting vrouwenbesnijdenis wordt gepromoot. En omdat die moskee best helemaal ok is, werd er door het ministerie eigenlijk zonder reden informatie achtergehouden voor de gemeenten. Waarom zou je dat doen als er niks aan de hand is? Sommigen concluderen zelfs dat de as-Soennah moskee een soort hobbyhut van IS is, maar bewijs dat maar eens. Wij willen voor de rest niks beweren, maar de moskee heeft de afgelopen jaren de schijn tegen. Maar gelukkig was Ingrid de Groot best kritisch tijdens haar bezoek.  O nee, wacht. Ze kreeg een fles water en een zoete koek en de hoofdpater zei ‘hallo’ en toen was Ingrid ineens helemaal in haar nopjes met de salafistenpadvinders van de As-Soennah moskee. Echt supervriendelijk zijn ze hier, schreef ze in haar notitieboek. Dat had Ingrid natuurlijk niet verwacht, want zij had voor ze op pad ging ook al die kritische verhalen gelezen. Ze had verwacht dat ze na het gebed en public besneden zou worden en dat ze gesluierd op een kameel die knielkeet zou verlaten terwijl ze nagesist zou worden door honderden mannen. Maar ze kreeg gewoon een fles water en een koek! Nou Ingrid, het AD mag trots op jou zijn. Zulke diepgravende onderzoeksjournalisten heeft de krant hard nodig, want we kunnen natuurlijk niet verwachten dat Chris Klomp alles in zijn eentje doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s