Er is leven na de dood

death-3262431__480Wat een ophef mensen. Een of andere studentikoos figuur is populair geworden in de helft van Nederland en direct is de andere helft van het land in pure paniek. Het moge duidelijk zijn dat 20 maart 2019 een dag is die de geschiedenisboeken in gaat. De dag van de overweldigende overwinning van het Forum voor Democratie. Tot groot genoegen van het rechts georiënteerde deel van ons land en tot een groot ongenoegen van het links georiënteerde deel. Op 21 maart vlogen de haatdragende tweets van links naar rechts en terug over de timeline van Twitter. Docenten op universiteiten die hun leerlingen waarschuwen voor het gevaar van rechts, columnisten die de fascisme kaart trokken, cartoonisten die de Hitler-vergelijking maakten of nog erger en NPO-programma’s op televisie en radio die zogenaamd de opkomst van FVD gingen duiden. Al die haat. Wij weten waar dat toe heeft geleid in het verleden. 

Tijdens en na de uitzending van DWDD op de avond voor de verkiezingen – waar de haat uit Prems ogen schoot – was de wereld compleet aan het doordraaien. Met man en macht werd door de vaste, vrij linksgeoriënteerde tafelbezoekers al hun haat uitgestort op Forum en zijn aanhangers. Hetgeen in diezelfde avond nog even dunnetjes werd overgedaan bij Pauw&Jinek. Het was dan ook niet zo heel gek dat de dag na de uitslag voor Jinek het heel moeilijk werd om FVD-stemmers te vinden die vrijwillig in de haatstudio van de VARA wilden gaan zitten.

We leven in een vrij land en het is vrij om het eens of oneens te zijn met de standpunten van FVD, maar om dan meteen iemand uit te maken voor nazi gaat veel te ver. Die truc is inmiddels ook uitgewerkt. Wij roepen links op om iets nieuws te verzinnen. De is een groot goed in ons land. Laten we die respecteren, naar beide kanten toe en van beide kanten af. Nederland is nog steeds een mooi land en laten we ervan uitgaan dat de mensen die nu aan de top staan en komen hun best gaan doen om het mooier te maken. Je kan gaan staan schreeuwen aan de zijlijn of in een zaal vol mislukte schrijvers, het schiet allemaal geen reet op. Zo’n Freek de Jonge (bekend van een goede grap in 1985) die een moment pakt op het Boekenbal (Freek is namelijk bekend van het boek ………) is reinste deugfascisme. Moreel over iemand anders kotsen omdat je het niet met hem eens bent. Bang voor jouw subsidiegeld Freek, dat ben je. Je predikt voor eigen parochie. Je bent bang dat het zogenaamde kapitalisme jouw volle zalen afpakt. Volle zalen die wel enorm veel moeten betalen voor een kaartje, maar dat heeft vast niks met kapitalisme te maken. Freek, ouwe deugcommandant, schrijf eens een boek of verzin eens een leuke grap. Daar zitten we namelijk al een tijdje op te wachten. Of ga weer eens een vrolijk liedje zingen;

Wat kon Freekkie nou gebeuren toen hij stemde met potlood

Er is leven er is leven na de dood

Freekkie stemde Jesse Klaver kleurde hokje netjes rood

Er is leven er is leven na de dood

Pol Pot, Mao, Stalin, Lenin, ze zijn allen heel erg groot

Er is leven er is leven na de dood

Freekkie heeft reeds lege zalen en raakt meer en meer in nood

Er is leven er is leven na de dood

Dus staat hij nu te schreeuwen in een zaaltje op het feest

en wat wij concluderen is dat zijn carrière er is geweest

Dus de linkse revolutie heeft aan Freek een idioot

Er is leven er is leven na de dood

Na de dood na de dood er is leven er is leven na de dood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s