Overzicht van een heel gelukkig misdaadweekend in Nederland (deel III)

bullet-408636__480Het gaat mensen opvallen. Niet de mensen die met hun hoofd in hun reet zitten en zich elke dag suflachen om poezenfilmpjes op internet en braaf naar het achtuurjournaal kijken, maar gewoon mensen die een beetje belangstelling hebben in de Nederlandse samenleving. Mensen die een beetje verder kijken dan hun neus lang is. Op Twitter valt het ook al op, mensen maken al grappen over steekweek. #Steekweek. Goed gevonden natuurlijk, Twitter is dan ook enorm grappig. Twitter wel, maar de Nederlandse samenleving is amper grappig meer. Hier deel III van een prachtig overzicht van het vrolijk weekend. En we hadden al twee prachtige weekenden achter de rug, hier en hier.

Vrijdagmiddag 12 april 2019 – Bijna naar huis, even een bezem door de zaak en hop de beentjes op tafel. O nee, toch niet. In een restaurant in Schiedam hebben ze helemaal geen leuk weekend, want een man met tas overvalt heel de boel.

Vrijdagmiddag 12 april 2019 – In Hoogvliet is het gezellig winkelen, behalve als je tijdens een overval een mes tussen je ribben krijgt. Dan is het ineens niet zo gezellig meer.

Vrijdagmiddag 12 april 2019 – Eigenlijk is het nog geen weekend, maar de vrijmibo in de omgeving Rotterdam is niet per definitie gezellig. In Delfshaven was er een bedreiging met wel geen wapen en de politie moest een waarschuwingsschot lossen voor een speciale procedure man die wel niet wilde luisteren. Hoop gedoe zo vlak voor het weekend.

Vrijdagmiddag 12 april 2019 – Arm kind, zestien lentes zo jong, wat laat je het slachtoffer zo stil liggen, langs de kant van de weg. Tra la la. In Utrecht steekt een meisje een vrouw neer. En wij zijn nog steeds maar bij de vrijmibo.

Vrijdagavond 12 april 2019 – Eindelijk weekend. Al zijn ze in Vlissingen niet echt in een feeststemming. Een man steekt een man en dat is de derde steekpartij in 24 uur.

Vrijdagavond 12 april 2019 – Als je het snel leest, valt het misschien mee. Een jongen van 14 steekt in Breda een jongen van 17 neer. Dat is de vierde steekpartij in 24 uur.

Zaterdagochtend 13 april 2019 – Kinderen altijd prijs. Zeker op de kermis in Den Haag. Overal vechtende jongeren. Jongeren alom. Overal jongeren en wat doen jongeren tegenwoordig op de kermis? Juist, vechten.

Zaterdagochtend 13 april 2019 – In Dinteloord wordt er eerst iemand mishandeld met honkbalknuppels en toen gingen er auto’s en ruiten kapot door diezelfde honkbalknuppels. Drie mannen zijn opgepakt en zijn nu in afwachting van hun taakstraf.

Zaterdagochtend 13 april 2019 – Wat voor weer zal het zijn in Den Haag tijdens de Nationale Steekweek? In ieder geval een drukgebied in de wijk Laak, want daar is een steekpartij tussen allerlei mannen en bij de aanhouding gingen die mannen ook vechten met de agent die daarbij gewond raakte. Dat is steekpartij nummer 5 in 24 uur.

Zaterdagochtend 13 april 2019 – Inbraak in een kerk in Ede. Nu denk je, wat is een kerk? Nou een kerk is een gebouw waar vroeger allemaal witte oude Nederlanders liedjes over God zongen. In zulke gebouwen wordt de laatste tijd heel veel ingebroken. God mag weten door wie.

Zaterdagochtend 13 april 2019 – Brutale jongeren. Hoor je steeds meer, brutale jongeren. In Oss rijdt er iemand na een ongeluk tegen het verkeer in. Dat is strafbaar. Dan bemoeit een agent zich met de zaak en dan gaat iedereen zich er ineens mee bemoeien. Soort roedel. Toen werd er een agent bijna omver gereden en zonder gordel en iedereen werd zijn moeder beledigd. Fijn weekend.

Zaterdagochtend 13 april 2019 – Stel je loopt in een steegje in Enschede, dan moet je niet gek opkijken dat je beroofd wordt.

Zaterdagochtend 13 april 2019 – Baksteen door ruit. Ouderwets. Een kapperszaak in Maasland wordt leeggeroofd.

Zaterdagmiddag 13 april 2019 – In Wageningen is er een ruzie en daarna een mishandeling. Twee mannen raken gewond en een man in trainingspak rent weg.

Zaterdagmiddag 13 april 2019 – Allerlei Syrische tandartsen en ICT’ers hebben ruzie in een Syrisch restaurant in Groningen. Onder het genot van een steekpartij vieren de Syrische koks en apothekers de vrijheid die ze in Nederland mogen ervaren. Steekpartij nummer 6 in 24 uur.

Zaterdagmiddag 13 april 2019 – In Enschede raken twee mensen gewonden tijdens een schietincident. Wij willen benadrukken dat dit een incident is.

Zaterdagmiddag 13 april 2019 – Verdachte situatie in Amsterdam. Straat afgezet. Twee gewonden, drie aanhoudingen, inval, overval, politiehelikopter. Vrolijk weekend.

Zaterdagmiddag 13 april 2019 – Toeteren bij een bruiloft, ook zo’n Nederlandse traditie geworden. Toeteren, door rood rijden, tegen het verkeer in, toet toet op de bon in Rotterdam.

Zaterdagmiddag 13 april 2019 – Een vrouw gaat slapen in Groningen. Ze wordt wakker, maar ze zit onder het bloed en haar tv is weg en haar raam is stuk. Ze is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdagavond 13 april 2019 – Man met capuchon en man met spijkerbroek proberen een man te beroven in Enschede maar die man slaat terug en toen renden ze in paniek weg. Help, help heel de buurt in paniek. Gelukkig keerde de rust snel terug en konden mensen verder met Nieuwsuur kijken.

Zaterdagavond 13 april 2019 – In Maastricht is het goed toeven, behalve als jouw woning wordt overvallen door een bewapende man met een driekwartjas aan.

Zaterdagavond 13 april 2019 – Geen idee wat er precies gebeurd is, maar overal politie in Alblasserdam. Iemand raakte lichtgewond en allemaal boze broers over een zusje en een woning wordt overvallen en toen zat het slachtoffer ineens in een auto. Supervaag allemaal, maar in ieder geval konden dit soort zaken niet echt door de beugel.

Zondagochtend 14 april 2019 – Normaal besteden we in dit soort overzichten helemaal geen aandacht aan auto-inbraken. Inbraken in auto’s horen onderhand bij het Nederlands cultuurgoed. Maar deze nacht was volgens de politie uit Kampen wel een dieptepunt der dieptepunten in de auto-inbraken-cyclus in Kampen.

Zondagochtend 14 april 2019 – Een man uit Oudenbosch raakt lichtgewond bij een mishandeling en/of gevecht met of zonder mes. Maar omdat zowel politie, dader als slachtoffer zoiets hadden van ‘daar ga ik mijn weekend niet door laten vergallen’, keerde de rust snel terug.

Zondagochtend 14 april 2019 – In de zeer vroege ochtend van 14 april steken twee Duitsers (Hans und Peter) ineens in op man die eten afhaalt in Roermond. Om 1.15 eten afhalen is al vaag, laat staan dat je ruzie gaat maken om een bak kippenpoten. Dit zijn mijn kippenpoten, hier een mes tussen je ogen! Steekpartij nummer 7 dit weekend.

Zondagochtend 14 april 2019 – Denkend aan Holland zie ik auto’s door banken en pompstations ploffen. Ram- en plofkraken zijn ook typisch Nederlands geworden. In Maastricht is er een ploframkraak bij een benzinestation.

Zondagmiddag 14 april 2019 – In Rotterdam wordt er een medewerker van een winkel bedreigd en beroofd met een wapen.

Zondagavond 14 april 2019 – Limburg en misdaad zijn als Bassie & Adriaan. Ze horen gewoon bij elkaar. Dit keer is er in Sittard een schietpartij. Incident, meer kunnen we er niet over zeggen.

Zondagavond 14 april 2019 – Voetballen is verbindend. Na afloop lekker een biertje drinken en elkaar helemaal de tering in slaan. Tientallen mensen en agenten en gewonden. Super gezellig dat voetballen in Dordrecht.

Zondagavond 14 april 2019 – In Drunen gaat een bewoner van een huis het gevecht aan met drie mannen met donkere jassen aan. Ze wilden de woning overvallen en toen werd de bewoner boos.

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. […] zijn geen ene moer en dat was te merken aan afgelopen weekend. Het was net als toen, toen en toen gewoon een misdadige weekend in Nederland. En dan tellen we donderdag niet eens mee. En deel IV is […]

  2. […] weekeinde. Ook het weekend van 5, 6 en 7 april 2019 was gevuld met heugelijke incidenten. Ook op 12, 13 en 14 april was XTC-land ondergedompeld in geluk en zaligheid. Toppunt van het gelukkige gevoel in Nederland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s