Democratische presidenten onder de loep: deel 1 – Andrew Jackson

america-2025465__480Omdat de Democratische Partij tegenwoordig overloopt van islamitische hetroveelzijdigheid en homoseksuele X-vrouwmannen die in een tipi slapen, lijkt het ons verstandig om eens met een objectieve blik (voor de autisten onder ons, dat is natuurlijk sarcasme. Lees NRC voor echte objectiviteit) te kijken naar de geschiedenis van de Democratische Partij. Is die partij altijd van het padje geweest of niet? In deel 1 van deze schrijfmarathon nemen we de eerste Democratische president onder de loep; Andrew Jackson. Om vervolgens te eindigen bij Barack Obama. Van de Republikeinse presidenten zoals Lincoln, Harrison, T. Roosevelt, Eisenhouwer, Nixon, Reagan, Bush Sr, Bush Jr. en Trump weten we onderhand wel hoe de vork in de steel zit en wat die allemaal wel of niet voor Amerika hebben betekend, maar wie waren nou die Democratische leiders? We krijgen in de wandelgangen alleen maar verhalen te horen over D.F. Roosevelt en JFK, terwijl Clinton en Obama nog vers in het geheugen liggen. De rest is vergeten, onbekend of vergeeld in de anale van de geschiedenisboeken. We gaan via de 15 presidenten die de partij ooit heeft voortgebracht opzoek naar de huidige kern van de Democratische partij.

Andrew Jackson was president van Amerika van 1829 tot en met 1837 en was de allereerste Democratische leider. Het paradoxale aan de Democratische partij nu is dat er trommelende indianen en 1/1024-ste indianen de partij aanhangen terwijl hun eerste leider er voor gezorgd heeft dat Indian Removal Act werd uitgevoerd. Een beetje indianen verplaatsen vermoorden voor de fun. Hetgeen hij als legerleider al voor elkaar kreeg door de Creek-indianen uit te roeien tijdens de oorlog tegen het Groot Britse Rijk (1812-1815). Die Jackson had het dus niet zo op indianen en zijn geschiedenis van tipi-destroyer zat hem in ieder geval niet in de weg om een decennium later president te worden. Het was een tijd waar bewezen jeugdzondes niet echt invloed hadden op aanstellingen in de Amerikaanse politiek. Tegenwoordig wordt er al moeilijk gedaan over vage onbewezen herinneringen over gebeurtenissen die 40 jaar geleden al dan niet misschien hebben plaatsgevonden.

Als president was Jackson best populair. Hij vormde zijn eigen clubje Democraten die ontevreden waren bij de Democratische-Republikeinse partij (want ooit waren ze gewoon samen) en dat groepje scheidde zich af en richtte de Democratische Partij op. Dat clubje was voor een universeel stemrecht voor alle blanken mannen. Wat natuurlijk een fantastisch standpunt is. Alle blanken mensen mogen in het kader van white privilege stemmen. De nieuwe partij was onder leiding van Jackson ook voor uitbreiding van het Amerikaanse Rijk, ten koste van andere culturen (lees indianen, Britten, Mexicanen en Spanjaarden) en hij was fel tegenstander van het bankensysteem, wat natuurlijk een typisch Democratisch standpunt is. Hij moest zijn strijd tegen banken bijna bekopen met de dood. Een of andere verwarde man (gewoon een Amerikaan hoor, wees gerust) stond in 1835 oog in oog met Jackson. Met een haperend pistool. En zoals je van een oorlogsheld kan verwachten, sloeg de Amerikaanse president – als een soort Rutte – die gozer helemaal in elkaar. Wat een held. Jackson staat op een dollarbiljet en er zijn steden naar hem vernoemd. De grote indianenkiller, imperialist en oprichter van de Democratische partij wordt nog steeds gewaardeerd in Amerika. Jackson leek ons een echte Amerikaan. Een Amerikaan die opkwam voor Amerika en die niks wilde weten van invloeden van buitenaf. Blank Amerika First! Jackson was een goede Democraat. Daar mogen ze in Amerika nog steeds trots op zijn!

 

 

 

 

 

een reactie

  1. […] Amerika die hangt door een Drag Queen. ONGELOOFLIJK. Kijk, toen wij een paar maanden schreven dat de Democraten compleet van het padje waren, werden we een beetje uitgelachen. Zo van hahaha. Maar goed. De Democraten zijn dus compleet […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s