Democratische presidenten onder de loep: deel 14 – Bill Clinton

america-2025465__480De Democratische partij is anno 2019 best wel succesvol. Zo maakt Ilhan Omar snel carrière. Sommige mensen deden iets op 11 september. Wat een genie. En dan is er nog de homoseksuele Pete. Die niemand kent, maar wat een komeet. Wat een genie. En dan nog die Ocasio-Cortez die haar Green New Deal met 57 -0 weggeblazen zag worden. Wat een genie. Maar de allergrootste genie aan de kant van de Democraten is natuurlijk Hillary Clinton. En haar man was al eens president van de Verenigde Staten. Voor het eerst sinds 12 jaar zat er weer eens een Democraat in het Witte Huis; van 1993 tot en met 2001.

Allereerst lijkt Clinton ons heus wel een aardige man. Feestje hier, bitterballetje daar, strippertje hier, sigaren en pizzaatjes all over het Witte Huis. Clinton volgde een rij presidenten op: Carter (Iran, Pakistan, Afghanistan), Reagan (Iran, Contra’s, Moedjahedien) en Bush Sr. (Irak) die met allerlei geldstromingen, wapensteun aan discutabele groepen en bombardementen op Irak de internationale verhoudingen op scherp hadden gezet; als het ware het Midden Oosten geactiveerd hadden. Sinds Harry Truman was elke president direct betrokken bij intercontinentale wereldproblematiek en de internationale bemoeienis hield bij Clinton allerminst op. Hij probeerde vrede te bewerkstelligen tussen Palestina en Israël en hij bombardeerde Afghanistan als antwoord op de aanslag op het WTC in 1993. Onder zijn leiding mislukte een operatie in Somalië waarbij twee Black Hawks neergeschoten werden, Clinton bombardeerde Sudan, Irak en nogmaals Afghanistan en hij gooide per ongeluk bommen op de Chinese Ambassade in Belgrado. Voor de rest was Bill een vrij rustige man, maar als hij een telefoon zag werd hij geil.

Economisch gezien ging het enorm goed in Amerika, begrotingstekort werd -overschot, werkloosheid daalde en de beurzen knalden in de jaren ’90 omhoog. Kwam dat allemaal door Clinton? Deels wel, want zijn regering had als hoofddoel om het begrotingstekort weg te werken, maar hij kon zich gelukkig prijzen dat hij de president was in een tijd dat de hele wereld wilde beleggen in Amerika, de technologische ontwikkelingen exceptionele vormen aannam, de wereld gecomputeriseerd werd en bedrijven als Intel en Microsoft als kool groeiden. Iedereen gedroeg zich als een wolf op de vloeren van Wall Street. Onder Clinton werden de rijken steeds rijker (en de armen steeds armer) en omdat de rijken steeds rijker werden stemden die later weer op Bush Jr. omdat Bush de rijken wilde belonen met grote belastingvoordelen. Zo werkt dat nu eenmaal in de politiek. Kansen zien en benutten.

Kunnen we Clinton al die bommen vergeven? Alleen Somalië en Sudan waren niet zo handig, de rest vergeven wij wel. Soms lucht bommen gooien nu eenmaal gewoon lekker op. Zo van, hehe. Lekker. Ons lijkt dat Clinton met name achter de schermen helemaal niet zo innemend en charmant was. Wij willen niks insinueren, maar Whitewater, Paula Jones, de ‘zelfmoord’ van Vince Foster, Troopergate en de zaak Monica Lewinsky hebben er voor gezorgd dat er toch iets mysterieus om Clinton hangt. En natuurlijk is alles recht geschreven door de media en zijn er mensen betaald om dingen te beweren en zijn er mensen vermoord die anders wilden beweren, maar ja, bewijs dat maar eens. Dus wij kunnen niet bewijzen dat Bill en Hillary Coup grossieren in steekpenningen, tegenstanders en mensen die per ongeluk te veel weten (zelfmoord, red) uit de weg ruimen, een pedonetwerk financieren en goededoelengeld in eigen zak steken. Dat hebben wij niet officieel zwart op wit, maar wij hebben uit onbetrouwbare internetbron wel vernomen dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om de documentmappen te vullen. Wij wachten rustig af. Qua diversiteitspolitiek waren de jaren ’90 helemaal niet zo hysterisch als de jaren ’50 en ’60. Clinton nam wel een wet aan die homoacceptatie in het leger moest vergroten, maar daar bleef het wel bij. Iets zegt ons dat Bill een marionet was/is van zijn vrouw. We kunnen het mis hebben, maar de Hillary-boemerang is aan de terugweg begonnen en als ze niet vangt dan klapt die boemerang recht in haar gezicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s