Liveblog van de heetste dag ooit sinds 1901

thermometer-398735_1280Het is heet. Vandaar dat wij een liveblog gaan bijhouden over hoe heet het wel niet wel is vandaag. En omdat weerman Peter Pieter Munneke en Geert Hiemstraal alle belangrijke weergrafieken over hittegolven van voor de oorlog per ongeluk gedeletet hebben, betekent dat dit dus officieel de warmste dag ooit is sinds 1901 en zonder alle hittegolfdata van voor tijdens de oorlog. Dus dat betekent dat elke dag een goede kans maakt om warmste dag ooit sinds 1901 te worden. Vandaag dus. En omdat wij tegenwoordig – ondanks de dagelijkse opwarming van de aarde – niet meer weten wat we moeten doen (wat eigenlijk best gek is, want als de aarde zo ontiegelijk snel opwarmt zouden we dat toch onderhand moeten weten wat we moeten doen) ploppen overal liveblogs uit de grond om ons te vertellen wat wij moeten doen als het 38 graden is wat dus sinds 1901 heel warm is. Dat wij in de jaren ’80 en ’90 ook de tuinslang op bejaarden zetten, mag de pret niet drukken. Dat was toen normaal en geen nieuws. Dat in de jaren ’70 ook wel eens een wandeltocht werd afgelast omdat het 36 graden was, was vrij normaal en geen nieuws. Maar dat soort zaken zijn tegenwoordig wel nieuws en wij willen graag meeliften op de hype. Vandaar ons liveblog, wij vullen die al helemaal voor u in. Scheelt voor ons weer werk op deze warmste dag ooit sinds 1901.

11.01 uur – Het is nu al 25 graden!!! Als u dorst heeft, nog niet drinken. Wacht even af tot het liveblog van De Volkskrant zegt dat u water moet gaan drinken.

11.15 uur – De bloemen verpieteren. Twijfelt u of u de bloemen water moet geven? Houd die twijfel even vast.

11.45 uur – De bloemen mogen geen water als de felle zon schijnt sukkel. Dan verbranden ze kapot. Wacht even tot de planten in de schaduw staan.

12.15 uur – Het is nu 32 graden. U heeft dorst. Moet u wat drinken? Moeilijke vraag. Wat deden ze in 1901? Water drinken of toch nog even wachten. Vooruit, drink maar 1 glas water.

13.00 uur – U wordt gebeld. Oma ligt op de vloer roerloos in de kamer. Shit. Die bent u helemaal vergeten water te geven. Toen u er 3 maanden geleden nog was, heeft ze nog gedronken. Moeten bejaarden ook drinken bij een hittegolf? Die info is nieuw, dus de volgende keer even oma water geven.

13.33 uur – Het is 34 graden en u besluit de hond uit de auto te halen. Een goed besluit.

14.15 uur – Het is nu 36 graden. Tyfusheet. Dit heeft u nog nooit meegemaakt. Nou ja, dat wel, maar dat is geschrapt uit uw data, dus het lijkt alsof u dit nog nooit meegemaakt heeft. U heeft de ventilator nog niet aan. Moet die aan? U heeft geen idee of er een ventilator aan moet bij deze hitte. U besluit de ventilator als test aan te zetten. Warempel, het werkt. Ook weer geleerd.

15.33 uur – Nu is het dus 38.7 graden. Nog nooit sinds 1901 zonder geschrapte hittegolfdata van voor tijdens de oorlog is het zo warm geweest. U zit in de volle zon en u heeft uzelf nog niet ingesmeerd. Is dat verstandig? U heeft ook nog maar 1 glaasje water op. Wat te doen. U raakt in paniek. Moet ik smeren? En zo ja, hoeveel en waar. En hoelang. Stress! U besluit te smeren en geen water te drinken.

16.04 uur – Het is nu 54 graden. U valt flauw omdat u geen water heeft gedronken. Dat is een leermomentje voor volgend jaar als het dan weer de warmste dag ooit sinds 1901 is.

20.00 uur – Geert Hiemstraal presenteert het weer. Heel Europa is rood gemaakt. Heel de wereld is rood gemaakt. Foto’s van mensen op het stand. Foto’s van geel gras. Foto’s van dode oma’s. Geert Hiemstraal gniffelt heel gemeen. Zie je wel pleps. Ik had gelijk. We gaan binnen 18 jaar allemaal dood aan de hitte en aan de zeespiegelstijging van 71 meter. Geert Miljonairsta heeft zelf een zeiljachtbootschip van 233 meter, dus die zal de zondvloed wel overleven terwijl hij hoog en droog in zijn hennepvezelkalkstenenhuis zit dat alle CO2 uit de lucht zuigt.

22.06 uur – U gaat slapen. Het is klam. Moet het raam open? Of dicht? Wel een pyjama? Geen pyjama. Wat een overlevingstocht is zo’n hittegolf. Vragen. Vragen. Vragen. OMDAT WE COMPLEET DEBIEL WORDEN MET ZIJN ALLEN!!

 

 

Advertentie

2 reacties

  1. […] graden dus warmer dan de bloedhete dag van 27 september van 2019 (18 graden), maar het record van 24 juli 2019 (54 graden) wordt net niet gehaald. Maar als morgen de teller 29 graden aantikt dan is het record […]

  2. […] zomer van 2022, 7 april 2022, 26 juli 2021, over de wind van februari 2020, 27 september 2019 en de hitte op 24 juli 2019 en zelfs over Afrikaanse klimaatvluchtelingen. Wij zijn de Gerrit Hiemstra van internet. En als we […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s