Polarisatie compleet

Je ziet het bij het laatste optreden van Mueller over de constant liegende Donald Trump en, in het klein, hier bij de laatste perikelen bij het Fvd. De voor en tegenstanders pikken uitsluitend uit de berichten het stukje wat ze uitkomt en verder is het vingers in de oren en keihard: Lalala blèren. Natuurlijk is er geen hard bewijs dat Trump hele foute dingen deed maar als hij geen president meer is zijn er volop mogelijkheden hem wel aan te pakken. En de nodige mensen in zijn omgeving bleken gewoon strafbaar. Natuurlijk kan je nu hard roepen dat Fvd de rotte appels er in ieder geval uit gooit maar het heeft er toch alle schijn van dat Baudet gewoon even rancuneus aan het afrekenen is.

Een normale dialoog is in ieder geval niet meer mogelijk en laten we ons nu eens afvragen wie dat het best uitkomt? De leiders die blunder op blunder stapelen en wanhopig de aandacht af willen leiden van dat geblunder wellicht? Wat is nu makkelijker dan een zondebok aan te wijzen en die dan gewoon te pas en onpas van alles de schuld te geven? Mao deed het met de conservatieven, Milosevic met de Albanezen en Mugabe met de blanke boeren. Baudet heeft zijn partijkartel, Wilders Marokkanen en Trump de vrije pers en iedereen die tegen hem is of lijkt. Het gevaar van nog verdere polarisatie is dat de gematigden zich genoodzaakt voelen ook achter een extremere figuur te gaan staan. Boris Johnson is nu premier in Engeland en moet hen naar een ordelijke Brexit leiden. Het lijkt er soms op dat mensen echt verlangen naar een lange bloederige burgeroorlog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s