BANKRUN – Omdat het zo goed gaat in Nederland rent iedereen naar de bank

credit-card-1583534__480De eerste Nederlanders rennen al naar de bank, want ineens is 2 jaar oud nieuws nieuws. Zo gaat dat op internet. De Europese Centrale Bank wil iets beslissen wat eigenlijk best kut is voor burgers en buitenlui, niemand van de media schrijft er over en dan is er ineens iemand die klik klik DIT BERICHT retweet en nu is er paniek. De ECB wil banktegoeden kunnen blokkeren bij een bankrun. Oftewel, iemand achter een bureau in Frankfurt am EU blokkeert uw rekening als u uw centjes wil opnemen. En niet dat u dat wil gaan doen want de rente is 5 procent of zo O NEE BIJNA NEGATIEF! Dat betekent dat u geld moet betalen aan uw bank omdat u geld heeft. Gelukkig zijn de btw, accijnzen en belastingen laag in dit land zodat we die negatieve rente eroverheen er ook nog wel bij kunnen hebben. Lekker zo net voor de aankomende huizenmarktcrisis. Dus uw huis verkopen is er even niet bij. Dan ga je toch allebei werken? HELAAS. Ook geen succes. Gewoon even lekker ontspannen dan? In een pretpark of lekker op een braderie rondbanjeren om gewoon even lekker nutteloos te ontsnappen aan de realiteit en gewoon even lekker een pilsje voor 5 euro atten en een hamburger voor 13 euro en een ballon voor 6 euro en in de botsauto’s voor 15 euro en dan toch stiekem omrekenen naar guldens en dan denken van dat is eigenlijk bizar veel geld maar we zijn hier nu juist om alle ellende te vergeten dus kopen we gewoon een souvenir van 23 euro. NEE OOK NIET MEER. Ga dan maar vroeg met pensioen. Grapje.

Gelukkig is er weer een lijstje waar geluk en happinez worden gemeten en daar staat Nederland op 2. Dus wat zeiken we nu met zijn allen. Vooralsnog is een enkeling in dit gelukkige land al begonnen met het opnemen van spaargeld om dat thuis in een sok te proppen, want vroeg of laat klapt de bom. Nederland staat voor een enorme economische recessie, laat u niks anders wijsmaken. Ook niet de tip om van je spaargeld uw huis te gaan verduurzamen, want dat is de volgende msm-stap; lage rente? Verduurzaam je huis! Zo heeft er nog een wereld profijt van de lage rente; de klimaatmaffia!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s