Europa pleegt collectieve zelfmoord

eu-flag-2108026__480Ooit schreven wij het al, Europa is kapot en het bonnetje is kwijt. Over een paar decennia hebben wij geen actieve herinnering meer aan Europa. Jammer maar helaas. Wij gaan er geen traan meer om laten. Wij kunnen ons druk blijven maken op ons onbeduidend hyperpartisan weblogje, maar u kijkt toch alleen maar Netflix of Dansen met BN’ers gepresenteerd door Wendy Cokekut. Dus wat boeit het ons verder en zoals uw PvdA-buurman in de jaren ’80 al zei; zo’n vaart zal het allemaal niet lopen, ouwe complotdenker.

Stel – geheel hypothetisch – dat u lekker loopt te winkelen in de AH en een grote tros fairtrade-bananen in je mandje flikkert, dat kan gewoon – niks vreemds aan. Maar stel dan dat er ineens een naakte Roetveeg-Ali met een groot mes voor je neus staat te zwaaien? Zou dat gek zijn of zijn we daar inmiddels aan gewend? In Waalwijk inmiddels wel. Daar ging ene Ali Doordraai met een mes in de AH staan zwaaien. Naakte Ali had een dag hard gewerkt in de tandartsenpraktijk als raketgeleerde en hij was gewoon moe. Dan doen Opengrensiërs wel eens gekke dingen. Dat kan een keer gebeuren en dat vindt ook zijn advocaat. Ali weet zich helemaal niks meer te herinneren en dat geloven wij best. Wij kunnen de rechtszaak (als die er een keer van komt want Nederland heeft namelijk een fantastisch systeem) al helemaal uittekenen.

Rechter: nou, nou, nou meneer Ali Doordraai. Dat was mij allemaal wat in Waalwijk. Bedreiging, vernieling. Poeh, Poeh. Daar staat een flinke straf op in Nederland

Ali: ik niks weten

Rechter: u weet niks meer

Ali: ik niks weten. Ik zweer

Advocaat: mijn cliënt had een psychose. Heeft hij anders nooit en gek genoeg nu ineens wel. Ali is een normale man. Kijk maar, ik heb een getuigen die ook zegt dat Ali een normale man is

Moeder van Ali: Ali is lieve man

Advocaat: zie je wel, Ali is weer normaal. Hij zal het nooit meer doen

Rechter: dus u belooft beterschap

Ali: ik weet niks

Rechter: ik vroeg of u beterschap belooft

Advocaat: ja, dat belooft hij

Rechter: zeer duidelijk. Nou, Ali moet verplicht even een test bij het NFIP doen, want dat had eigenlijk allang moeten gebeuren en dan vanuit daar zal ik met terugwerkende kracht alsnog Ali vrijspreken en hij mag onder begeleiding van 1 gesprek per week weer bij zijn moeder wonen die dan 1 keer per maand even een verslagje van hoe het gaat moet mailen naar het NIFP.

Dat NIFP is trouwens ook lekker aan het monitoren, want als zelfs het AD al schrijft dat het triest is, nou dan is het triest. Triest in de zaak is de drukte bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP). Doordat de instantie overbelast is, is er na drie maanden nog geen zicht op tijdstip waarop de gedragsdeskundigen de man kunnen beoordelen. ,,Een sombere constatering, die we tegenwoordig nog weleens vaker moeten doen”, zei de voorzitter van de rechtbank.

Dat betekent dat Nederland al die verwarde en verknipte gasten nauwelijks in kaart kan brengen, kan helpen en als het puntje bij paaltje komt amper kan berechten. En gelukkig staat de grens wagenwijd open dus is de kans groot dat er elke dag traumatische oorlog-AZC’ers opgenomen worden en vervolgens kunnen al die voorrangophuizenmarktiërs door uw straat gaan lopen te schreeuwen omdat ze geen idee hebben wat the fuck ze eigenlijk doen. Maar voor de rest is er helemaal niks aan de hand in Europa. Gewoon een Doordraaiali daar, hier, hier, hier, hier, daar, hier, daar en overal. Maar blijkbaar is dat het wisselgeld dat wij als samenleving moeten betalen om barmhartig naar de hele wereld te zijn. Blijkbaar kunnen advocaten en rechters gewoon zeggen dat zulke gasten volledig ontoerekeningsvatbaar zijn en daardoor een lage geen straf krijgen. Blijkbaar kunnen wij zulke ongeleide projectielen niet het land uit bonjouren. Blijkbaar is dit land heel erg ziek. Blijkbaar is de kans aanwezig dat uw keel wordt doorgesneden als u in een winkelstraat loopt. Met je stikstof, de tyfus Nederland. De tyfus Europa. En dat is een sombere constatering die we tegenwoordig nog weleens vaker moeten doen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s