Jij een enkelband en jij een enkelband iedereen een enkelband!!!

skill-saw-103124_1280De paling is gaan zwemmen. Wij herhalen, de paling is gaan zwemmen. Grote boef Cor P. a.k.a. Cor Pijnen a.k.a. Cor Paling is ontsnapt. De ongelooflijk grote boef Cor P. kreeg een levenslange eis te horen van een levenslange levenslang. Dat betekent dat grote Boef Cor P. waarschijnlijk heel lang achter tralies moet. Heel lang als in levenslang. Zeker omdat Cor P. gewoon een heel grote boef is die trouwens al achter tralies zat voor een ander delict. Maar natuurlijk zijn wij de beroerdste niet en vinden het heus wel een goed idee om iemand een tweede vierde kans te gunnen. Iemand de keel doorsnijden gebeurt soms pardoes, een moord zit nou eenmaal in een kleine hoekje. Dus geef Cor P. een enkelband. UITSTEKEND D66-IDEE. Zeker omdat er in 2018 een kleine 103 enkelbandjes zijn doorgeknipt, is het een uitermate doordacht plan om Cor Paling in 2020 een enkelband te geven. WAT EEN SUCCESVERHAAL IS DIT ZEG! En nu is de Schiedamse tattooboef pleitte. En wij geven hem groot gelijk. Profiteren van andermans domheid raden wij iedereen aan, zelfs aan Cor P. Pakken wat je pakken kunt, knippen wat je knippen kunt. Zeker als wij het volgende lezen in dit bericht van uw staatsomroep NOS:

Wat gebeurt er als een drager zijn of haar band doorknipt?

Dan krijgen een medewerker van de Reclassering en de regelkamer van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een melding. Is de drager vervolgens telefonisch niet bereikbaar, dan wordt de politie ingeschakeld.

Als de enkelband geen signaal meer geeft, hoeft het trouwens niet te betekenen dat deze is doorgeknipt. “De banden moeten worden opgeladen. Het kan zijn dat iemand dat vergeet”, zegt de reclasseringswoordvoerder.

Maar wat een goed beleid zeg. Daar is dus over vergaderd. Wij zien het tafereel al voor ons van Hans en Anton van de Regelkamer in de meldkamer van de Regelkamer.

Lampje van Cor Paling wordt rood

Henk schrikt wakker: O nee. Cor heeft zijn enkelband niet opgeladen

Anton: alweer niet

Henk: Ja, kan gebeuren. Hij zal wel druk zijn met iets of zo

Anton: Ja, laten we nog even wachten of het lampje straks uitgaat. Koffie?

Henk: lekker

Anton komt terug met koffie, lampje brandt nog steeds

Henk: Nou, ik maak mij nu wel zorgen. Laten we Cor even bellen

Anton:: ja, goed idee

Henk belt

Tuuut tuut tuut

Henk: Cor neemt niet op

Anton: We mogen nog geen melding maken. Bij een valse melding krijgen we enorm veel gezeik. Laten we nog een keer bellen

Henk belt

tuut tuut tuut, dit is de voicemail van Cor Paling

Henk hangt op

Anton: We moeten dubbelchecken Henk. Als wij verkeerd melden dan krijgen we zo veel gezeik. Ik wil mijn baan behouden, snap je?

Henk belt

Dit is de voicemail van Cor Paling, spreek je boodschap in na de piep. Piep.

Hallo Cor, hier Henk van de regelkamer. Zeg, we zien je lampje branden en we willen even checken of je vergeten bent om op te laden of zo. Of dat je hem hebt doorgeknipt. haha, nee grapje. Nou, laat even wat van je horen. Als we om 15.00 uur nog niks gehoord hebben, moeten we de politie bellen. Maar we vertrouwen je, hopelijk lukt het je om vandaag nog ergens op te laden… Groeten van Henk en Anton

Anton: Nou, even afwachten maar of hij terugbelt. Koffie?

Henk: Ja, lekker.

Atnon: toch goed dat wij niet gelijk een melding hebben gedaan. Anders krijgen wij zoveel gezeik als we het fout doen en ik wil geen gezeik meer. Hoe laat is het?

Henk: Half 2.

Anton: Ok, we geven hem nog anderhalf uur en dan bellen we de politie

Henk: Toch goed dat wij alles zo goed regelen in de Regelkamer Anton

Anton: Nou inderdaad Henk, wij regelen het wel

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s