Herinnering aan Holland

knife-316655_1280Als u dacht dat wij nog in de jaren 50/60/70/80/vooruit 90 woonden – waar één mannelijke kostwinnaar als enige in zijn eentje kon zorgen voor een gezin en tevens met dat salaris op vakantie kon gaan met het hele gezin en dat het gezin nog een hoeksteen in onze samenleving was; een samenleving opgebouwd uit een mentaliteit van ferme arbeiders en voortgekomen uit een joods-christelijk normen- en waardenstelsel waar we onze opa en oma nog in een verzorgingshuis konden stoppen en die dan daadwerkelijk verzorgd werden en onze kinderen op scholen konden stoppen waar ze les kregen in rekenen en taal en niet in milieukunde en klimaatburgerschap en zeker niet dat onze kinderen door andere jongeren in elkaar werden geslagen in een park te Vriezenveen (O Heilige God, zelfs daar) en dat we als goede burger ’s avonds met contant geld over straat konden lopen en onze hoed afnamen voor onze buurvrouw die haar hond uitliet en natuurlijk werd er wel eens een kraakkie gezet en de dagopbrengst van de bakker door Schele Henkkie en Vlugge Jaappie opgezopen in de kroeg waar de barman als hij pech had een klap voor zijn porem kreeg. De barman hoefde in ieder geval niet bang te zijn dat zijn geparkeerde auto in de fik werd gestoken en als de barman dan een huisarts belde omdat hij op zijn porem was geslagen dan kon hij dus dezelfde dag naar de huisarts en/of ziekenhuis, aldaar gewoon een bed voor hem was waar hij lekker kon liggen en verzorgd werd door allerlei hoogopgeleide zusters – als u dat nog denkt, heeft u het mis. Kijk, vroeger zat u in de klas met Kees, Jan en Dirk en dat u nu in de klas zit met Ali, Mohammed, Ca’toki, XQaviera, Quinoanita en Peter, die zich eigenlijk Petra voelt – althans dat vinden zijn ouders – is eigenlijk een complot. En dat er anno 2020 elke dag een paar steekpartijen zijn is helemaal niet zo erg want vroeger was er ook misdaad. En het gaat goed met de economie en we drijven handel – als klein land – met grote landen. En we staan net onder Finland qua geluk en blijheid. WAT ONWIJS GOED IS DAT!! Leden van de Staten-Generaal, hoera, hoera, hoera.

denkend-aan-Holland (1)

 

.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s