JAAA!! WE MOGEN PARAFRASEREN!!

german-1015396_1280Wij voelden de bui al een beetje hangen dus hebben we afgelopen weekend Buitenhof gekeken en in dat programma kwamen allerlei mensen aan het woord. We gaan zo eens even wat citaten doornemen. Nog even geduld. Eerst willen we even zeggen dat elke schrijver van IWIH nu echt dood is door Corona. Dus. Helaas. Terug naar Buitenhof. Dat is een populair praatprogramma in het weekend en dat programma gaat over actuele zaken, zoals klimaat en gas en Trump en Poetin en Baudet. En wat wordt daar dan allemaal gezegd. Nou berg je maar, we gaan eens even lekker citeren en parafraseren.

Presentator van Buitenhof: ‘Hallo gast, U zegt dus dat Trump een nazi is?’

Gast: ‘Trump is niet alleen een nazi, maar ook een fascist.’

Presentator: ‘Net als Baudet dus, dat is toch ook een kampbewaker?’

Gast: ‘Ja, Baudet is een echte bruinhemd. De wereld moet oppassen voor racistische populisten. Hitlers zijn het, allemaal.’

Presentator: ‘Zouden deze mensen buitenlanders kunnen vergassen in ovens ja. Denkt u dat echt?

Gast: ‘Ja, dat kunnen ze hoor. Echt. Geloof mij nou. We zeggen toch niet zomaar dat iemand een nazi is. Daar is altijd goed over nagedacht.’

Presentator: ‘Ja, precies. Naziroepen om het naziroepen is voor homo’s inderdaad.’

Gast: ‘Ja, zomaar roepen om het roepen dan ben je net Trump. Trump roept dat je ammoniak moet drinken en heroïne moet spuiten in je oogbal en dat zoiets helpt tegen Corona en nu zijn 12 miljoen Amerikanen dood. Trump is een massamoordenaar.”

Presentator: ‘Sorry dat ik je moet verbeteren, maar Trump is een fascistische massamoordenaar. Laten we wel objectief blijven.’

Gast: ‘Poetin is ook een massamoordenaar. Nog niet, maar dat gaat gebeuren Populisten gooien gewoon een bom op Amsterdam. Zonder te overleggen met de EU.

Presentator: ‘Laten we nu met zijn allen in de studio het volkslied van Europa zingen.’

Iedereen zingt het volkslied van de EU en klapt daarna heel blij

Gast: ‘Eensgezindheid, dat zien wij hier. En die eensgezindheid zal ons het virus doen verslaan. Niet de nazi’s zullen winnen, maar wij. Intelligente lockdowners.

Presentator: ‘Dank je wel gast. Enorm bedankt voor dit intelligent gesprek. Volgende week is Buitenhof er weer, voor intelligente mensen.

 

PS: dit is niet helemaal zo gezegd, wel hebben we naar vrijheid geparafraseerd

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s