WOIII is allang begonnen of is WOII nooit geëindigd?

apocalypse-2806679__480De wereld is volop in oorlog. Als u dacht ‘dat nooit meer’ dan dacht u dat verkeerd. Achter de gordijnen van de achterkamertjes is WOIII allang begonnen, of WOII is nooit geëindigd. Lood om oud ijzer. Enige verschil met WOI en WOII is dat WOIII niet voor de neus van het blinde volk wordt uitgevochten. Heel Rotterdam in de puinpoeier, dat valt zelfs een NPO-kijker op. De oorlog die nu uitgevochten wordt, vindt bijna in zijn geheel in de krochten van de achterkamertjes plaats. Eerst een achterkamer niks, dan een achterkamer waar Frans Timmermans een Bulgaar pijpt, dan een hele lange gang en dan eindelijk een achterkamertje waar de wereldleiders de diplomatieke bommen naar elkaar toewerpen. En dan komt als laatste nog een achterkamer met journalisten van CNN en NPO, dus dan weet u gelijk hoe de verhoudingen in de wereld liggen. Het enige dat zichtbaar is in deze ‘stille oorlog’ zijn de muren die om joodse scholen gebouwd worden in Amsterdam. Maar dat is vrij normaal, dat is het oude normaal in een voor de rest nieuwe normaal.

Als je anno 2020 een beschouwing wil schrijven over hoe de wereldvlag wappert, dan verandert dat per week/dag. Bij aanvang van dit schrijven, waren er nog geen georganiseerde rellen in Amerika. Zelfs Corona stond nog in de Chinese kinderschoenen. Wel waren er nog wekelijks (als snel dagelijks) rellen in Frankrijk. De NPO heeft daar weinig over bericht. Ze deden het wel, maar te laat, onvolledig en met tegenzin. Hopelijk bent u tussen het trumpbashen door wel te weten gekomen dat de troepen van Macron niet vies waren om wat ogen kapot te flashen. Redelijke stilte en weinig verontwaardiging in de Nederlandse talkshows en kranten. Nu er rellen zijn in Amerika kirren de camera’s onafgebroken. En die identiteitsrellen waaien weldra (vandaag dus al) over naar andere landen en naar Nederland. Juist naar Nederland. Het wordt een hectische tijd, dat ontkent niemand. De rol van de media? Zeer kwalijk.

De media doen u geloven dat Orban, Poetin en Trump dictators zijn. U weet wel, mensen die zonder verkiezingen aan de macht komen en dan vervolgens alles alleen beslissen. Nou zullen wij nooit het nut van verkiezingen onderschatten dan wel overschatten – gewoon lekker blijven organiseren dat volksvermaak volksverraad – maar Orban is in Hongarije aan de macht gekomen via deze verkiezingen. En zelfs de Volkskrant was positief toen, wat anno 2020 niet meer voor te stellen is. En Orban heeft zelfs twee verkiezingen gewonnen, kijk.  O nee, herstel. Drie verkiezingen heeft Orban gewoon gewonnen! Orban is een soort Rutte, ook niet weg te krijgen. Verschil is dat Orban i.t.t Rutte niks met de EU te maken wil hebben, alleen het omkoopgeld dat de EU tevergeefs in Hongarije stort wordt lachend in ontvangst genomen. Bedankt en houdoe. En omdat Orban steeds wint, krijgt de EU in Hongarije geen voet aan de grond en dus is Orban volgens Brussel een fascistische nazihond.

Nu we het toch over fascistische nazihonden hebben, ook Trump is – we zijn het bijna vergeten – via verkiezingen in 2016 aan de macht gekomen. Via verkiezingen dus. En u zult het misschien nooit gehoord hebben van uw NOS-nieuwslezer, maar ook Poetin is door middel van verkiezingen aan de macht gekomen. Al is dat gehussel met het ambt van President (1999 – 2008 en 2012 – heden) en het ambt van Premier (2008-2012) wel een indicatie dat Poetin een plucheplakker is. Een ordinaire plucheplakker. Hoe dan ook, een gekozen plucheplakker. Een plucheplakker waar het volk van denkt, goh, want een geschikte man is Poetin om op ons pluche te plakken. Eigenlijk kunnen we concluderen dat Poetin al 20 jaar aan de macht is in Rusland en als dat feit Poetin een dictator maakt, is Rutte met zijn 10 jaar een halve dictator. Laat dat eens bezinken. En dat SJW-geneuzel over dat het systeem niet werkt, of niet democratisch is, is allemaal loze argumentatie Als Jesse Klaver eerst vier jaar President van Rusland is, daarna 4 jaar premier en daarna weer 4 jaar President dan maakt Jesse volgens de eenhoornbrigade gewoon gebruik van de regels. Bij Poetin werkt dat nou eenmaal anders, die is gewoon een dictator. U zag die verhalen bij de Brexit en bij de winst van Trump, allemaal tot stand gekomen door zogenaamde falende democratische kiesstelsels.

Een man die wel gebruikt gemaakt heeft van een falend stelsel is bijvoorbeeld socialist Pedro Sanchez, de premier van Spanje. Een dictator, want ooit zonder verkiezingen aan de macht gekomen en na allerlei schijn- en vertragingsverkiezingen – waar hij soms verloor en soms weer won – zit hij nog steeds met zijn tengels aan de knoppen. Typisch socialisme. Wie ook een ordinaire dictator is, is de premier van Zweden; Stefan Löfven. Keihard verloren in 2018.  Maar vormt al sinds 2014 allerlei minderheidskabinetten met als belangrijkste doel de extreemrechtse nazi’s (grote winnaar van de verkiezingen) uit het parlement te houden. Zweden is sowieso verloren, want de bevolking moest eerst lijdzaam toezien hoe een soort Rutte het land naar de klote hielp en nu zit het opgescheept met een socialistische minderheidsregering. Succes Zweden.

Canada, nog zo’n land met een socialistische minderheidskabinet. Zodra Justin Trudeau het wereldpodium op werd gesubsidieerd, is hij er niet meer weg te krijgen. Schandaal na schandaal, Trudeau blijft zitten waar hij zit. Een soort dictator dus. De grenzen van Canada staan open en dat betekent dat de linkse partij een steeds grotere kiezerspotentieel krijgt. Dit alles natuurlijk om de extreemnationalistische nazi’s van de Conservatieve partij uit het kabinet te houden.

Nu we het toch over dictators hebben; de EU. De EU is iets wat 61.5 procent van de Nederlandse bevolking liever niet wilde hebben. U raadt het al; Balkenende zei ‘we doen het lekker toch’. Als een soort puppydictator liep hij door Den Haag te banjeren. Schijnheiligheid heeft een gezicht, Balkenende. De Nederlandse politiek is de laatste decennia verworden tot een grote EU-poppenkast. Je ziet dat partijen als VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks om en nabij hetzelfde beleid moeten uitvoeren; het Europese beleid. Als je ziet hoe een EU-kritische partij als FVD in de politiek wordt gecordonsanitaird dan kan je maar één conclusie trekken, de traditionele partijen in Nederland regeren als een blok tegen FVD alsmede de PVV. Ze gedragen zich als een soort dictator. Het uitsluiten van partijen, opvattingen en politici in een ‘vrije’ samenleving is natuurlijk best paradoxaal. De opvatting dat FVD een cordon sanitaire verdient, is een opvatting die breed gedragen wordt in de Nederlandse politiek, media en onderwijs. De heersende macht die opkomende partijen de kop in willen drukken kan je bestempelen als dictatoriaal. De Nederlandse bevolking wil het niet weten of zien, maar we leven sinds enkele jaren in een dictatuur, met Generaal Rutte achter het roer.

Hoe dan ook – het Coronavirus – wordt gretig aangegrepen door de zittende machthebbers om hun macht uit te breiden, te verstevigen ten koste van het volk. Als een soort dictators laten zij zendmastdata, drones en algoritmes, camera-auto’s, sensoren in steden, apps, locatiedatadeelsoftware en gezichtherkenningscamera’s  ten tonele verschijnen. Dit soort zaken zijn anno 2020 allang in gebruik. En de leiders doen het voorkomen dat die maatregelen genomen worden ten behoeve van uw/onze veiligheid. Vooralsnog lijken steeds minder mensen dat te geloven. Die mensen worden complotgekkies genoemd. En je kan ze het niet kwalijk nemen, die complotgekkies. Want hoe harder de leiders van een land tegenwerken om de onderste steen boven te krijgen, hoe geloofwaardiger elk complot in de oren klinkt. Denk daar maar eens over na. Het feit dat ze in Hong Kong (ons voorland) felle protesten hebben gevoerd tegen de Chinese overheid helpt misschien mee om te kijken wat er achter de schermen speelt. Wie pijpt wie in de achterkamertjes, want die ‘westerse’ Chinezen uit Hong Kong weten dondersgoed wat de Chinese Chinezen uit China van plan zijn met Hong Kong. Het feit dat ze in Amerika (ons voorland) een president hebben die niet voor niets in 2019 zei ‘de wereld behoort toe aan patriots in plaats van globalisten’, helpt misschien mee om eens een blik te werpen in die politieke achterkamertjes. Het feit dat diezelfde president in 2016 tegen Hillary Clinton zei ‘omdat je dan in de gevangenis zit’, heeft er misschien voor gezorgd dat mensen wakker zijn geschrokken. Misschien speelt mee dat de media u anno 2020 doen geloven dat Obamagate in het leven is geroepen om de aandacht af te leiden van het Coronabeleid van Trump. Het duurt te lang om daar nu over uit te weiden, maar lees hier gewoon alles. En als later blijkt dat Obama (dit schreven we 1 jaar geleden al) inderdaad misdaden heeft begaan, zijn er weer een paar mensen wakker geschrokken. Het jaar 2020 is voor de wakkeren, daar is geen complot voor nodig. Helaas leert de geschiedenis ons dat als de feiten op tafel komen er aan de andere kant van de tafel een paar mensen nog dieper in de eigen endeldarm kruipen. Vingers in de oren, ogen dicht en heel hard la la la zingen. Obama een boef? Dan geloof je zeker ook in een platte aarde? Ja, laten we inderdaad zo beargumenteren met z’n allen. Vraag jezelf gewoon af hoe het komt dat grote kranten en mediabedrijven ineens gaan publiceren over complottheorieën? Ze zijn doodsbang. Het zijn dezelfde media die een paar jaar geleden nog riepen dat er helemaal geen eiland was waar hoge heren pizza als kindermenu aten. Nou, dat eiland is er wel. Pardoes lag het in zee. Terwijl het in de msm jarenlang allemaal niet waar was. Nou berg je maar. In deze oorlog is alles waar wat je niet durfde te denken dat het ooit waar kon zijn.

Advertentie

een reactie

  1. […] Nummer 3 – WOIII is allang begonnen of is WOII nooit geëindigd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s