Alleen samen krijgen we de sloop van onze maatschappij onder controle

Wij reiken een Power Award uit aan Jan de Twitterman. Want Tweep des Vaderlands is niet zomaar een functie. Het is één van de belangrijkste functies op dit moment. Want wees eens heel eerlijk, wat doet bijvoorbeeld een diversiteitscoach in het mbo? Of wat doet precies een commissaris van de koning in Drenthe? Wat is precies de functie van de advocaat van Jos B? Als je eerlijk bent, kom je tot de conclusie dat die functies allemaal niks voorstellen. Maar wat doet een Tweep des Vaderlands? Die houdt de boel scherp. Die keert de waarheid en graaft nog dieper naar de leugen tot de waarheid op tafel ligt. De kantelt een nieuwsfeit en belicht de scherpe kantjes. Die oppert en bediscussieert tot iedereen afhaakt en dan slaat hij toe. Pats, de leugen spat in het gezicht uiteen. Aan de waarheid wordt getwijfeld en de leugen wordt onder een vergrootglas gelegd. Dat is de functie van een Tweep de Vaderlands en die functie is tegenwoordig broodnodig.

Luiz du la Pelz (al zeg ik het zelf) zou natuurlijk een fantastische Tweep de Vaderlands zijn, maar sinds zijn onderzoek naar het rammelende verhaal van Caroline Tensen die met haar fiets gevallen zou zijn (waar? wanneer? hoe? waarom?) en haar quiz met een ingebeukt gezicht moest presenteren, is het fout gegaan. Luiz gelooft daar gewoon geen zak van. Instafoto’s werden op data gecontroleerd, opnamedata naast elkaar gelegd en alle perspublicaties (allemaal hetzelfde artikel) werden gelezen en bekritiseerd en toen raakte Luiz ineens 300 volgers kwijt omdat veel mensen zoiets hadden van; ‘pffff waarom moet je nou juist om dit verhaal zo veel vragen stellen, ga weg halve zool.’ En zo lijkt de functie van Tweep des Vaderlands aan de neus van Luiz du la Pelz voorbij te zijn gegaan. Maar dat geeft niks, want Jan is veel beter in draadjes maken en kiest ook op het juiste moment zijn battle. Want wat te denken van dit pareltje:

Uitgeschreven tekst om te knippen/plakken hier:

We moesten maar eens een platgetrapt toverwoordje van links overnemen en nieuw leven in blazen. Een woord dat misbruikt is in ronkende platitudes, PvdA, GL en SP campagnes, socialistische nivelleringsacties, jaloeziepolitiek, herverdelingpogingen van overheids- en vakbondswege. Dat woord is “solidariteit”; “bewustzijn van saamhorigheid en bereidheid om de consequenties daarvan te dragen”. Wij, de burgers die nog niet fataal doorboord zijn op het corona dartboard van sloopmaatregels, moeten onze ogen openen voor landgenoten die de wanhoop nabij zijn. Artiesten en personeel, sport- ,horecaondernemers en personeel, mensen in de eventsbranche en het toerisme bijvoorbeeld. En MKB’ers en winkeliers. We zien ze vechten en verpieteren, we zien ze voor onze ogen langzaam volledig gesloopt worden door de coronamaatregelen. Dit zijn miljoenen mensen. Onze landgenoten. Veel meer mensen dan je denkt. Harde werkers die niet snel schreeuwen om hun recht, die veel geld hebben geïnvesteerd in hun eigen zaak. Die nu door de banken kunnen worden geliquideerd en aan de bedelstaf raken. Als wij niks doen! Solidariteit betekent: Steun aan artiesten. Koop legaal hun werk, koop hun merchandise. Solidariteit betekent. Ga vroeger naar de kroeg of uit eten. Geef heel veel fooi. Bestel je eten bij de horeca. Maak reclame voor mensen waarvan je weet dat dat ze het moeilijk hebben. Solidariteit betekent: Steun hun acties om te overleven. Ook als ze wat onbeholpen zijn. Of help, als je het talent hebt, met promotie van hun initiatieven. Niet perse anti Corona of anti regering, maar gewoon om te kunnen blijven leven en werken. Solidariteit betekent ook: Heb geduld en coulance tegenover jongeren en studenten. Hun jeugd ligt aan diggelen. Zij horen te vrijen, te zuipen en gek te doen. Dat wordt onmogelijk gemaakt door maatregels en NSB’ers nieuwe stijl. Verraad ze niet. Verraad liever de NSB’ers. “Alleen samen krijgen we de sloop van onze maatschappij onder controle”. En alleen “solidariteit” zal er voor zorgen dat we ons hoofd boven water houden. Het is ironisch dat juist deze platgeslagen socialistische termen de sleutel voor de nabije toekomst in zich dragen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s