JAAROVERZICHT NUTTIGSTE BN’ERS VAN 2020

Nou, dat was ons het jaartje wel. Alles kapot, maar wat goed is, blijft bestaan. Zo ook deze traditie die al sinds 2016 op dit platform gepresenteerd wordt; het jaaroverzicht van BN’ers die door ons op handen worden gedragen. BN’ers die wel hun waarden, hun nut, hun recht op bestaan aan ons getoond hebben. En wat zijn er dit jaar veel BN’ers van hun sokkel getyft zeg. Virgil van Dijk (winnaar 2019) is geblesseerd en een spreekbuik voor BLM geworden, Johan Derksen (winnaar 2018) staat er dit jaar weer in, maar zwalkt politiek net zo stuurloos als een Titanic op open zee, Max Verstappen wint niks, Tom Dumoulin fietst niet, wat doet Tess Wester tegenwoordig?, Thierry Baudet (winnaar 2017) heeft niet door dat hij door de halve partij verraden wordt en van de winnaar uit 2016 (Halina Reijn) hebben we na 2016 nooit meer iets van vernomen. Het was dan ook een jaar om snel te vergeten. Maar deze 10 BN’ers hebben in dit klotejaar wel hun nut bewezen, wat ons betreft.

10. John de Bever

Zo’n jaar is het dus. John de Bever op 10. Wie? John de Bever. Bekend van de kraker Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht. U weet wel, wat u 9 maanden geleden nog kon lallen op een of andere verlaten dansvloer in Club Tropicana te Abcoude. Waarom staat John in de Top 10? Nou vrij simpel, hij is een van de weinige mensen die live tegen die gesubsidieerde beroepskneus Akwasi ‘NIET ZO SCHREEUWEN’ zei. Toen kregen wij onze lach niet van ons smoelwerk.

9. Johan Derksen

Nog 1 jaar zwetsen over politiek en Johan valt definitief uit de Top 10. Want de ene keer is het D66, dan weer VVD en dan weer Forum en nu is het geen Forum meer maar weer een andere kutpartij. Maar goed, Johan heeft wel een sluitende mening (en tevens juiste) over de cancel culture die door dit land waait. Johan legt de vinger op de zere plek wat betreft Akwasi en Zwarte Piet, met als dank dat hij live een mes in de rug gestoken kreeg door Gene. Maar Johan zwichtte niet, leverde de helft van zijn salaris in en zegt nu weer allemaal dingen aan een tafel en heeft schijt.

8. Marga Bult

Zangeres van of LUV of de Dolly Dots. Of Babe. Geen idee, maar Marga Bult is iemand die zoiets had van handen uit de mouwen, niet zeiken en hop naar het ziekenhuis om te helpen waar ik kan. Daar heb je dus honderd keer meer aan dan in een of andere talkshow een hand voor je mond te zetten en dan zeggen ‘o wat erg allemaal’. Marga doet dus dingen in plaats van zitten aan een tafel en bevestigen wat de presentator zegt. Hulde Marga!

7. Renske Leijten

Zeg nee, stem SP. Of zoiets. Een beetje communisme kan heus geen kwaad. En Renske Leijten is een politicus waar wij met gerust hart op zouden kunnen stemmen. Hoe zij zich manifesteert in de toeslagenaffaire, alleen maar hulde. Dikke pluim! Leijten is de nachtmerrie van Rutte en als wij partij moeten kiezen tussen Leijten en lulletje rozenwater, dan kiezen wij 100 procent voor Renske Leijten!

6. Aart Staartjes

Eigenlijk de grootste ramp van 2020, meneer Aart dood. Begin januari werd hij uit zijn autootje gebeukt en dat werd zelfs deze grote held fataal. Het was om te huilen, het is om te huilen. Meneer Aart belichaamde ‘de vrije Nederlandse kinder-tv’. Kinder-tv waar nog een beetje spanning in zat. Na meneer Aart komt leegte, pure armoede. Arme kinderen. Laat de tv alstublieft voorgoed uit.

5. Maurice de Hond

Wij hebben ook geen idee hoor, maar wat ons opviel was dat als Maurice in april iets op tv zei, hij keihard werd uitgelachen en in oktober alsnog gelijk kreeg. En dat niet 1 keer, maar een stuk of 6 keer. Iets over ventilatie en buitenlucht en zo. Het zal ons verder een worst zijn, Maurice staat met zijn peilstok in ieder geval op 5.

4. Martin Bosma

Maar wat een held is dit zeg. Ooit kreeg Wilders veel kritiek dat hij te alleenig was. Hij moest eens wat andere mensen naar voren schuiven, nou wij weten niet of hij geluisterd heeft, maar Martin Bosma is ieder geval een zeer gevat en scherp politicus. Maakt gehakt van Ollongren, sloopt de linkse elite, sloopt de cancel culture en sloopt de NPO. Wij kijken uit naar de heer Bosma in het jaar 2021.

3. Mathieu van der Poel

Er werd dit jaar alleen gefietst. En hoe. Zet Mathieu op een fiets en hij komt nooit meer terug. Werd Nederlands kampioen op de weg en won de Ronde van Vlaanderen. Niet zijn succesvolste jaar, maar die komen nog. Het was een goed jaar, maar Van der Poel zou Van der Poel niet zijn om de lat wederom hoger te leggen en in 2021 gewoon alles te winnen. Alles.

2. Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt won de CDA-verkiezingen, maar helaas stonden er een paar computers in Duitsland alle stemmen naar Hugo af te tikken, dus helaas. Pieter is van het MH-17-dossier gehaald, want je weet maar nooit wat er kan gebeuren als Pieter zich bij dat dossier net zo inzet als bij de toeslagenaffaire. Pieter is op dat dossier een volksvertegenwoordiger en volksvertegenwoordigers worden tegenwoordig gehaat in de Tweede Kamer. Pieter, een beetje het volk vertegenwoordigen ben je wel lekker? Hier, teken bij dit kruisje! En dat doet Pieter heus te vaak, weten wij ook wel maar desalniettemin staat Pieter op 2.

  1. Fidan Ekiz

Fidan op 1 en terecht. Fidan zegt compleet andere dingen dan dat ze normaal gesproken gewend zijn bij de NPO. Fidan loopt niet in de pas en gedraagt zich onafhankelijk. Hoelang dat geaccepteerd wordt, is nog maar de vraag maar wat ons betreft is haar rede over islam, journalistiek, identiteitspolitiek van zeer groot belang op de publieke omroep. Haar geluid hoor je namelijk niet veel op de 1, 2 en 3.

Advertentie

2 reacties

  1. […] 2021 en volgt Halina Reijn 2016, Thierry Baudet 2017, Johan Derksen 2018, Virgil van Dijk 2019 en Fidan Ekiz 2020 op? Welke bekende Nederlanders waren dit jaar nog van enig […]

  2. […] BN’ers. Al deze BN’ers mochten al een keer met de eer strijken; 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s