Greet heeft concurrentie

De meest linksige excuses voor de allerkleinsten hier op Iwih want jullie hebben natuurlijk veel te lang moeten wachten op een nieuw avontuur van Greet de blonde ekster in het blije binnenbos. Dat ondanks het klagen van veel bewoners nog steeds tot de rijkste bossen ter wereld gerekend mag worden, maar dit terzijde. Greet heeft niet stil gezeten en is inmiddels een voor haatzaaien en groepsbelediging veroordeelde vreemde vogel. Wat zijn `daar moet een piemel in` aanhang natuurlijk niks uitmaakt. Inmiddels is er nog een zonderling figuur opgedoken in het bos die hetzelfde denkt over een hoop dingen als Greet. De uil van Minerva heeft op de hoogste scholen gezeten en vergeet dat nooit te vertellen tegen iedereen die hij tegenkomt. Hij mag graag een vreemde taal spreken die niemand anders snapt zodat hij nog belangrijker lijkt. Volgens deze uil willen de nieuwkomers in het bos de macht overnemen door als een razende kinderen te maken maar helaas spreken de cijfers dat tegen. Vaak te druk om naar de bijeenkomsten van alle bewoners olv. de wijze meneer de Uil, de aalgladde premier van het bos, te komen is hij liever complot theorieën aan het verspreiden. Zo gelooft uiltje Minerva, in zijn lavendel tuintje, dat de nieuwe ziekte in het bos slechts een griepje is want dat vertelde giraffe lange nek hem. Er zijn helemaal geen zieke dieren in het bos, dat zijn allemaal acteurs. Iedereen die hij ziet slaat hij, woest piano spelend,  met cijfers om de oren die dat in zijn ogen bewijzen. Het clubje wappies om hem heen was het al gauw zat en veranderde het slot van zijn grachtengordel boomhut. Herrie alom dus de uil van Minerva ging weg, kwam terug, ging wellicht toch nog een keer weg, oh nee, toch maar niet, en uiteindelijk waren vrijwel al zijn volgelingen verdwenen. Behalve wat boreale jeugdleden die fijne dingen naar elkaar appen olv. Gekke Freek de fret. Zijn ome Theo de vos zag er nu ook geen heil meer in zijn rare strapatsen te verdedigen. Oh nee, toch wel nog een beetje dan maar de ontwikkelingen gaan soms snel dus: Nee, nu echt niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s