Zelf bami maken

Alweer even geleden wilde men hier, tot mijn verbijstering, op Ikwasinharen niet altijd mijn mening horen over de staat van het land. Mijn rabiaat rechtse mede schrijvers zaten daar niet op te wachten maar gelukkig zijn die weg. Ik verzon toen de list om 1 en ander te verpakken in een recept en daar lijkt het me nu ook wel weer eens tijd voor. Makkelijk en gezond eten is altijd beter dan van die complete maaltijden in de supermarkt vol enge e-nummers, suiker en zout. En je kan natuurlijk ook niet iedere dag patat eten of zo’n brommertje laten bezorgen. Dit recept voor heerlijke bami begint met speklappen. Neem er flink veel en je kan ze marineren met een beetje ketjap en wat sambal. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter tot ze mooi bruin zijn. Speklappen insmeren met mosterd is ook een gouden tip. Kwartiertje laag doorbakken en natuurlijk wel regelmatig draaien. Dan noemen mensen je maar een draaikont, je komt ermee weg door het voortschrijdend inzicht te noemen. Hallo PvdA! Kook ondertussen in ruim water de bami naar je keuze. De lekkerste is trouwens Leon Mie, die lekker korte platte, maar dit geheel terzijde. Als jij een minder handige en smakelijkere soort wilt moet je dat gewoon doen. Het is niet zo dat Geert dan de 2e kamer het leger in laat zetten omdat dat de geradicaliseerde xenofoob beter lijkt. Minuutje of 7 koken die bami en ondertussen snijd je de speklappen in mooie blokjes of reepjes. Roerbak zo’n grote bak nasi/bami groente maar haal daar wel even grofweg de taugé uit. Die maak ik altijd een beetje nat en bak die wat korter omdat er anders niet veel van over blijft. Aan 1 Forum voor Democratie hebben we immers wel genoeg in dit land. Een zakje met van die gedroogde groenten en kruiden erdoor mikken en wat water om alles beter te vermengen. Naar smaak ketjap en/of sambal toevoegen en serveren met een gebakken eitje of zo’n zakje goedkope saté uit de diepvries. Nog meer vlees is altijd goed en je hebt meteen een beetje smakelijke satésaus bij je bami. Niet gaan lopen mutsen met witte of rode wijn maar gewoon een gekoelde fles Grolsch erbij drinken. Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s