Ging Koning over Baudet te ver?

Ophef, wij houden ervan hier op Ikwasinharen. Wat was het geval voor zij die ervoor kiezen om onder een steen te leven? Cabaretier (Ja sorry, ook als je iemand nu even niet leuk vindt noem je die zo) Martijn Koning sprak politicus (Ja sorry, al is clown of aandachtshoer waarschijnlijk een betere omschrijving) Thierry Baudet toe tijdens de talkshow van Eva Jinek (gewoon sorry). En Koning had ervoor gekozen om de zelfbenoemde grote denker Baudet eens een spiegel voor te houden. Opgewekt stapte hij daarmee wel wat veel de persoonlijke wereld binnen van de boreale praatjesmaker. Niet leuk natuurlijk als je als populistisch politicus even met je eigen retoriek om de oren wordt geslagen. Was het nou eigenlijk grappig deze toch wel bewuste en harde aanval op Baudet? Daar kan je over van mening verschillen al moest ik persoonlijk wel lachen om de bruine hemd grap. Thierry was niet echt in staat om iets terug te zeggen dus stapte hij, zoals wel vaker, maar op. Niet netjes, het ging te ver, iemands familie erbij betrekken kan niet. Dat zijn zo’n beetje wel de reacties die je op de social media kan terug lezen. En natuurlijk ook die van primaten die dit nu juist als aanleiding zien om toch op de eng rechtse FvD te gaan stemmen. (Deden jullie toch al, ga eens deaud) Om eerlijk te zijn ben ik te lui geweest om uit te zoeken of Koning dit soort toespraken bij andere lijsttrekkers ook deed. Dat maakt toch wel een verschil lijkt me. Iets van keuken en hitte maar dit geheel terzijde. Maar waar het natuurlijk allemaal om gaat is: Mag Koning dit zeggen? Is er ook vrijheid van meningsuiting voor linkse cabaretiers of alleen voor eng rechtse politici? Laten we de website van het FvD er maar weer eens bijhalen:

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s