Is Niger inmiddels duurzaam?

Weet je wat een goed idee was? 100 miljoen in Niger pompen. Geld pompen in Niger. Pompen te Niger. Sigrid Pomp was in 2019 in Niger (als ze het nog weet) om geld te pompen in Niger. Dit alles om Niger duurzamer te maken. Want dat wil Niger, duurzamer worden. Althans, dat denkt Nederland, dat Niger duurzamer wil worden. Tring tring. Hallo met het stamhoofd van Niger. Hallo met Sigrid Pomp. Wie? Sigrid Pomp. Hallo. Willen jullie duurzaam worden? Nee. Ook niet voor 100 miljoen? Ja dan wel. Ongekend hoeveel geld Nederland pompt. Nederland staat wereldwijd bekend als pompland. Rihanna wordt door Hugo Pompschoen volgepompt. Lady Gaga wordt volgepompt. De Italiaanse maffia wordt volgepompt. En natuurlijk Niger, vooral Niger wordt volgepompt. Grote vraag nu: is Niger onderhand duurzaam? Wat is er met onze 100 miljoen gebeurd? Staan er windmolens in de Sahara? Heeft elke hut nu zonnepanelen op het rieten dak? Want pompen prima, maar dan moet er wel resultaat gepompt worden. Want een beetje lukraak geld pompen is geen beleid. Er moet natuurlijk wel een beleidsplan zijn voordat Stamhoofd N’Toki ineens 100 miljoen in zijn hut gegooid krijgt. Mondelingen afspraak, we vertrouwen je! Vertel het ons! Waar is dat geld gebleven? En weten we al wat Jesse Klaver in Ethiopië deed? Vragen, vragen, vragen. En antwoorden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s