Het Nederlandse volk schreeuwt Jezus terwijl Barabbas zijn QR-code scant

Wat valt er nog te schrijven. Wat valt er nog te zeggen. De blinden gaan pas zien als ze ter aarde storten. Waarschijnlijk zelfs dan niet. De muur als enige getuige. Het is vrij logisch wat er gebeurt, want het huidige politieke mechanisme in de wereld is al zo vaak uitgerold. Macht zuigt alles uit het volk, de enkeling die zich niet laat zuigen, wordt afgeschilderd als een paria. De tv zegt dat er niks aan de hand is. De krant zegt dat er niks aan de hand is. De radio zegt dat u rustig kunt slapen. De peilingen als slaapstof. De polls van EenVandaag als zacht kussen en een natte nachtzoen van het journaal. De verkiezingen als dekmantel. De blinden blijven blind. Dan schreeuwt de krant ineens dat er wel wat aan de hand is. De tv schreeuwt dat er wat aan de hand is. De radio schreeuwt dat er wat aan de hand is. Maar als u uit het raam kijkt, ziet u niks. Maar de tv staat naast het raam en die zal de toestand in de wereld vast beter kunnen duiden. De mensen die op tv komen hebben er nou eenmaal voor geleerd. Elk uur. Elke dag zitten er mensen die er voor geleerd hebben tegen u te vertellen wat ze geleerd hebben. Professor Leo van Subsidiestijn van de Vrije Universiteit in de Vrije Kunsten zegt ook dat er wat aan de hand is. De blinden vertrouwen op hun leiders. De leiders weten dat, vandaar dat ze dat vertrouwen makkelijk kunnen schaden. Met valse voorwendselen. Als er een genocide tegen logica wordt uitgevoerd, dan wordt het vanzelf logica dat het volk Jezus schreeuwt en Barabbas wordt vrij gelaten. Snapt u dat verhaal? Maar echt, snapt u dat verhaal? Dat verhaal uit de Bijbel is de kern van ons bestaan, als de macht de macht heeft over grote groepen mensen kunnen ze alles maken. Alles. Weet u wie de hedendaagse hogepriesters zijn die het volk tegen Jezus opzetten? Dat zijn er heel veel. Als kakkerlakken verspreiden ze zich in het medialandschap. Met als gevolg dat hele volksstammen in polonaise naar de muur lopen. En vlak voordat ze afgeschoten worden, zeggen ze tegen elkaar dat het voor de goede zaak is. Een offer namens Judas. En denk maar niet dat er van geleerd wordt, want de mensen die in de jaren 70 hun auto lieten staan omdat de olie op was (en dat is nog steeds niet op), rennen 50 jaar later als eerste naar de priktent. En als u denkt dat die QR-code alleen voor de kroeg gaat tellen, dan raden wij u aan om nogmaals naar de materie te kijken. Middels uw raam, niet middels uw tv.

Advertentie

2 reacties

  1. De muur als enige getuigen?

  2. […] Nummer 10 – Het Nederlandse volk schreeuwt Jezus terwijl Barabbas zijn QR-code scant […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s