Samenvatting van elke muziekdocumentaire over welke band dan ook

U kijkt vast wel eens documentaires over een zanger of over een band. Interessant. Niks is zo leuk om een inkijkje te krijgen in het wel en wee van bijvoorbeeld The Police of The Rolling Stones. The Beatles, Duran Duran of desnoods Celine Dion. De documentaires vliegen ons om de oren. Bijster interessant allemaal, maar het is voor een tv-maker vrij makkelijk om zo’n documentaire te maken. We geven hier een samenvatting van elke muziekdocumentaire ooit geweest.

Arie (roadie): Wat een mooie tijd was het. Ze waren in de jaren 80 echt de grootste band ooit.

David (muziekjournalist ABC TV): Wat een mooie tijd was het. Ze waren in de jaren 80 echt de grootste band ooit. Schreef ik al in de jaren 70 trouwens dat ze de potentie hadden om de grootste band ooit te worden.

Peter (producer): in deze studio zaten we uren en uren. Hij zong zijn partijen in een keer in, dat konden er maar weinig in die tijd. De zanger van de band was in de jaren 80 echt de beste zanger ooit.

Thomas (andere producer): hier de drumpartij (doet schuifje omhoog). Wat een geluid he. Muur van geluid in de drums. Hier komt de bas (doet ander schuifje omhoog). Hoor je de bas? Echt de beste bas in de jaren 80 ooit.

Mike (gitarist van de band): we moesten 90 optredens geven in de week. We gingen van Japan naar Amerika. We waren de grootste band in de jaren 80 ooit.

Beelden van fans uit Japan, iedereen gillen. Beelden van fans uit Amerika, iedereen gillen.

Thomas: Dit nummer is prachtig. Doet schuifje omhoog. Hoor je de intro? Beste intro uit de jaren 80 ooit. Doet ander schuifje omhoog. Hoor je alleen de gitaar? In een keer ingespeeld.

Mike: We stonden op 1 in Amerika. We traden 90 keer op in de week. Dat zorgde voor spanningen in de band. Drugs ook. En drank. Maar vooral spanningen.

David: Wat een spanningen in de band. Ik heb daar ooit nog een verhaal over geschreven in de krant, over die spanningen. Tjongejonge, wat een spanningen, maar ze waren dan ook de grootste band uit de jaren 80.

Peter: Kijk, als ik dit schuifje omhoog doe, hoor je niks. En die stilte paste mooi in het middenstuk. Ja prachtig. Doet ander schuifje omhoog. Hoor je dit middenstuk? Beste middenstuk uit de jaren 80 ooit.

Thomas: Met piano ook he, uniek in die tijd. Een van de eerste met een piano in hun muziek, ze hebben een totaal nieuwe sound gecreëerd.

Mike: We zaten 90 dagen in de maand in de studio. Dat zorgde voor spanningen tussen Thomas en Peter.

Peter: We zaten 90 dagen in de maand in de studio. Dat zorgde voor spanningen met de band. Drank en drugs ook.

Arie: De shows in Japan waren gekkenhuis.

David: De shows in Japan waren gekkenhuis. Het waren simpele jongens uit een arm dorpje en nu reden ze rond in limousines. Met champagne.

Mike: We stonden 155 weken op nummer 1 in Japan. Alleen Elton John lukte dat ooit. Zo groot waren we.

David: Ze waren absoluut groter dan Elton John.

Mike: We gebruikten als een van de eerste een piano in onze muziek. Totaal nieuwe sound hebben we gecreëerd.

Peter: Ik heb met deze band zo fijn samengewerkt. Intens, maar fijn. Net zoals met Elton John, was ook fijn hoor. Vooral de eerste 8 albums, beste albums ooit. Met allemaal hits.

Mike: We waren de grootste band ooit. Allemaal hit scoorden we, bijvoorbeeld Lets Go Stranger. Wat een hit was dat.

Peter: doet schuifje omhoog en we luisteren naar Lets Go Stranger. Hoor je de drums? Mooie drums. Doet schuifje omhoog met alleen de drums. Beste drumsolo uit de jaren 80, als je het mij vraagt.

David: Lets Go Stranger is een icoon in de popmuziek. Zo’n nummer wordt nu niet meer gemaakt.

Mike: De zanger ging natuurlijk solo. Hij kon toen veel meer zijn ei kwijt. Hij voelde zich geremd door de ander bandleden. Een van de beste zangers ooit.

Einde

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s