Top 10 populairste columns van 2021

Werd er nog geschreven in 2021? Amper, maar het is zelfs dit jaar gelukt op meer dan 10 columns te schrijven. Over frikandellen en over korfbal. De tweede editie van This is the Shithole of Holland was succesvol, maar kwam qua populariteit gek genoeg niet in de Top 10. Waren er dan nog succesvollere artikelen? Blijkbaar. In 2016 hadden we ook al een Top 10, en ook in 2017, in 2018, in 2019 en in 2020. Traditie, en we houden nou eenmaal van tradities. In 2022 gaan we alles op alles zetten om aan überhaupt 10 columns te komen, maar we beloven niks.

Top 10 meeste gelezen columns van 2021

Nummer 10Het Nederlandse volk schreeuwt Jezus terwijl Barabbas zijn QR-code scant

De Bijbel is een belangrijk boek. Zeker nu. Juist nu. Het verhaal van Barabbas is volledig te rijmen met de huidige tijd. Het kwade als goed gepropagandeerd, wint van het goede dat gerudyboumaat is als het kwade. Zo was het, zo is het, zo blijft het. Tot in de eeuwigheid, amen.

Nummer 9 Johan Derksen wil een spuit in elke voetballer

Johan heeft een mening, helemaal prima. Maar Johan is een bange boomer die fitte sporters wil verplichten een Pfizer-spuit te nemen. En dat is lekker makkelijk, want in het jaar 2076 is Johan dood. Dus nu lekker geld verdienen aan vaccinreclame en na je dood lekker met knaken in je kist liggen. Dat heet vuile huichelaar, dat heet enorme eikel, dat heet propagandahoertje, dat heet Ruttepijper, dat heeft intens slecht mens zijn. Johan staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis, en zo is het.

Nummer 8Now you’re under controle and now you do what they told ya

Lekker nummer he? Luister er maar eens goed naar! Met je fuck iedereen de moeder terwijl je mondkapje scheef op je muil zit. Kniel maar, dan laten ze je met rust. Is echt zo, als je de regels volgt, dan komen ze je nooit halen. Gewoon doen wat er gevraagd wordt, geloof ons. Is altijd nog goed gegaan in de geschiedenis.

Nummer 7 Kees van der Spek vliegt naar Nigeria omdat Yvonne al haar geld heeft gegeven aan een knappe arts uit Amerika

Kees is een prima tv-maker hoor, absoluut. Zijn programma’s zouden eigenlijk op RTL 4 of NPO 3 moeten, primetime. Menen we serieus. In het wild is Kees wel een grote eikel, dat wel. Maar ja, wij hebben geleerd om kwaliteit te benoemen, los van het karakter. Maar tjongejonge, Kees heeft wel een karakter dat je kan zeggen, Kees is een eikel. Desalniettemin was deze column hilarisch, en wij hopen dat Kees blijft doorgaan met een camera op het hoofd van criminelen in Afrika zetten.

Nummer 6 Nederland is mogelijk toch mogelijk veiliger dan mogelijk gedacht

Nederland is niet meer een land waar de melkboer een fles melk voor de deur zet en het wisselgeld in een zakje aan de deur hangt. Hij kan dat anno 2021 heus wel doen, maar dan wordt de hele deur opgeblazen. Zo fijn land zijn wij geworden. Hier en daar een steekpartij, schietpartij, mishandeling en plofkraak is helemaal hup Holland hup tegenwoordig. U mag het blijven ontkennen hoor, geen probleem. Daar heeft u alleen uzelf mee.

Nummer 5 If you tolerate this your childres will be next

Weer muziek, wat leuk! Kijk eens goed naar de clip. Luister eens goed naar dit nummer. En nog een keer. En nog een keer. Snapt u onderhand wat er aan de hand is? Dat bandlid is niet voor niets verdwenen he? Maar dat is voor de rest een complot, zoals elke waarheid gewoon een complot is.

Nummer 4 Vader Abraham nog steeds kwijt en niemand boeit het

Vader Abraham is een held. En Vader Abraham is kwijt en niemand geeft geen fuck, terwijl dat nieuws eigenlijk journaalopening moet zijn. Opsporing Verzocht, Spoorloos, DNA Onbekend, maar gek genoeg besteedt niemand aandacht aan de verdwijning van Vader Abraham. En weet je hoe dat komt? Omdat Vader Abraham een nationalistische zanger is die een broertje dood heeft aan Hilversum. Vandaar. En alleen daarom al vinden wij hem een eeuwige baas.

Nummer 3Jan Paternotte is door Twitter uitgeroepen tot grootste eikel van 2021

Alles stond al in het vet en toen kwam Jan. Bam. Knalde een paar dagen geleden gewoon even naar de Top 3, want blijkbaar vinden een heleboel mensen op Twitter Jan een grote eikel. Vandaar dat deze column naar hartenlust werd geretweet en tikte de column over de NOS en de social credit score uit deze lijst naar de troosteloze plek 11. En de teller tikt voor Jan Paternotte gestaag door, dus wie weet wordt dit stuk binnenkort de populairste column van Ikwasinharen ooit ever! Jan verdient het! Gefeliciteerd Jan.

Nummer 2Geen vragen stellen over het vaccin, show alleen de pleister op Insta

Angstige besluiten willen niet getackeld worden door de waarheid. Dus dan komt het in de praktijk voor dat je op 1 en dezelfde dag kan vragen of oma gevaccineerd is, maar als er dan iemand vraagt of Eriksen gevaccineerd is, sla je helemaal door. Hoho, laten we het wel even gezellig houden. Eriksen heeft gewoon last van het klimaat en heeft te weinig bewogen en heeft stress. Even geen moeilijke vragen stellen. Ik heb trouwens geen tijd want ik moet met oma naar de boostersporthal.

Nummer 1Griekse variant overspoelt Europa, iedereen moet 5 spuiten

Toen het nog een complot was, schreven we over dat er meerdere spuiten nodig waren dan de beloofde 2. En kijk eens aan, iedereen heeft 3 spuiten nodig. Nou, dat zagen we niet aankomen. Je moet welhaast onder een steen gelegen hebben, wil je niet zien wat er aan het gebeuren is. We kunnen concluderen dat je er nu bewust voor kiest, want naïviteit wordt vanzelf strafbaar. Succes met de vijfde spuit!

een reactie

  1. […] lijstjes want deze Top 10 doen we ook al sinds 2016. Met succes, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 zijn hier te lezen en u houdt nou eenmaal van tradities. Dus binnenkort starten we een Top2000 waar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s