De complotmarmot en tribunaalgarnaal

Jawel beste lezertjes hier op Ikwasinharen. Na de (on)nodige rabiaat rechtse prietpraat dat het hier allemaal zo slecht is in ons land is het weer eens tijd voor een positiever verhaal uit het verre blije binnenbos. Waar weer wat merkwaardige dieren van zich laten spreken. Zo is daar de complotmarmot, in de wandelgangen ook wel de heliumnazi, maar dit uiteraard geheel terzijde. Gesteund door o.a. zijn moeder mag deze met playmobil kapsel getooide kleuter marmot graag wat complot theorieën verspreiden. Bij de epidemie in het bos stuurde hij lafhartig kindertjes op pad om te bewijzen dat de knappe doktoren, die al jaren keihard werken om iedereen weer beter te maken, soms de dingen niet zo netjes doen. Nou, kwam dit even als een boemerang terug in de marmot zijn bakkes. Bij zijn geheime camera actie kwam dus eigenlijk helemaal niks bijzonders aan het licht behalve dan dat hij en de zijnen de regels niet snappen. En dan is er tegenwoordig ook nog een andere aanhanger van de kwaadaardige uil van Minerva die steeds meer van het padje lijkt af te raken. De tribunaalgarnaal roept overal dat er tribunalen gaan komen want dat klinkt natuurlijk heel wat studentikozer dan een rechtbank. Bovendien zit er een fijne verwijzing naar de oorlog in en daar zijn de Minerva aanhangers nu eenmaal erg dol op. Niet dat ze voor de holocaust zijn hoor, welnee. Maar ze mogen hem graag even noemen en te pas en onpas overal bij halen. Want ophef is altijd leuk en dan krijg je aandacht. Gaat iedereen roepen dat je dat soort dingen niet kan zeggen en dan doe je het gewoon nog een keer. Een tribunaal is natuurlijk een verwijzing naar de misdaden die de nazi’s pleegden in de oorlog en op de 1 of andere krankjorume wijze weten ze dat te koppelen aan het proberen beter maken van mensen na een virus. Want doktoren zijn natuurlijk net zo erg als kampbeulen of de mensen die busjes zyklon b in de gaskamer gooiden. Jullie merken wel kindertjes dat het weer eens kwaad kersen eten is met het populisten tuig. Greet gaat steeds gekkere praat doen over vluchtelingen maar op een gegeven moment lukt het natuurlijk niet meer jezelf te overschreeuwen. Dan luistert niemand meer.

vervolg op de eeuwig durende reeks:

Advertentie

een reactie

  1. […] 8 De complotmarmot en tribunaalgarnaal […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s