Processen van Neurenberg

De doorgedraaide politicus voor het geld Thierry Baudet mag er graag schuimbekkend over beginnen met het witte poeder nog aan zijn neus en daarom is het wellicht wel aardig om hier, op deze weer eens uit zijn as herrezen website, de geschiedenisreeks nieuw leven in te blazen. Want er waren natuurlijk wel degelijk tribunalen en ze zijn er nog steeds. Een tribunaal is een tijdelijk ingesteld orgaan in het internationaal recht. Het Joegoslavië tribunaal is wel één van de bekendste en je had er bv. ook nog één in Rwanda. Na de 2e wereldoorlog was daar het tribunaal van Neurenberg wat een belangrijk beginpunt is geworden voor het internationaal strafrecht. Na de holocaust waren er misdaden gepleegd die je tot dan toe voor onmogelijk had gehouden. Het vergassen van mensen bv. puur en alleen omdat je hun ras inferieur vond. Er waren later mensen (ja hoor! de warrige denker Thierry Baudet bv. weer eens) die vonden dat je mensen niet mag veroordelen voor misdaden die niet zo omschreven worden in een wet. Alsof iemand het vergassen van medemensen al ruim van tevoren kon verzinnen. Zo van: Ja, maar er staat hier toch nergens een verbodsbord dat ik iemand zijn kop van zijn romp mag trekken en zijn nek volschijten? Wat zeur je nou? Maar als ik van tevoren niet weet wat voor straf ik daarvoor kan krijgen is niet eerlijk hoor. Wat leven we toch in een shithole. Zelfs Jezus aan het kruis had het beter als ik thuis. Maar dit terzijde.

In Neurenberg, één van de weinige Duitse steden die na de oorlog niet geheel in puin lag, waren in totaal 13 processen maar de eerste was wel de meest bekende. Hier stonden 24 kopstukken terecht waaronder: Herman Göring, von Ribbentrop, Albert Speer en Arthur Seyss-Inquart. Ook was er nog het Internationaal Militair Tribunaal voor het Verre Oosten waar de Jappaners veroordeeld werden voor bv. de beestachtige wijze waarop ze mensen behandelen bij de aanleg van de Birma spoorlijn. Even een stukje geschiedenis om aan te geven dat het op zijn minst niet erg kies is om termen als Tribunaal te roepen bij meningsverschillen over de aanpak van Corona. En dan later lafjes met je zeikerige piepstemmetje zeggen: Nee, maar ik bedoel gewoon rechtbanken hoor. Bah!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s