RECORD – 7 april 2022 officieel de dag met de meeste zonuren zonder dat de zon zichtbaar was

Er is wederom een klimaatrecord gebroken. Het zat er al een tijdje aan te komen, dit record. En wat voor record. 7 april 2022 kan de boeken in als de dag met de meeste zonuren zonder dat de zon zichtbaar was ooit allertijden. Nog nooit scheen de zon zonder dat de zon zichtbaar was zo vaak op 1 dag dan op 7 april 2022. De zon schijnt vandaag maar liefst 18,4 uur. De opwarming is een sluipmoordenaar, want we zagen vandaag alleen maar wolken en we regenden compleet nat, maar achter de wolken scheen de zon volop. Dat maakt 7 april 2022 de dag met de meeste zonuren achter de wolken ooit allertijden. Deze dag verpulvert daarmee 5 oktober 2017, toen de zon 17,3 uur scheen zonder ooit voor de wolken te hebben geschenen.

Tussen de regenbuien door was het vandaag vooral rond het middaguur het punt achter de wolken waar de zon het felst scheen. Ooit. Ondanks dat de maand april tot nu toe heel erg koud en nat is, loopt deze maand wel voor op schema van de maand met de meeste zonuren ooit allertijden zonder dat de zon voor de wolken zichtbaar is. Als het zo koud en nat blijft en de zon zo vaak schijnt zonder dat we de zon zien, dan kan april 2022 uitkomen op 29.6 dagen dat de zon schijnt zonder dat we de zon ooit hebben zien schijnen. Ooit allertijden. De opwarming van de aarde zet zo onverminderd door, zelfs achter de wolken schijnt de zon.

Advertentie

een reactie

  1. […] ooit. Dat was met 18 graden 27 september 2019 (warmste jaar ooit), maar die is dus geschrapt. En ook 7 april 2022 is geschrapt. Sinds de metingen zien we een trend dat het elk jaar warmer wordt en de zeespiegel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s