WK-finale 2026: Argentinië heeft Maria en Nederland moet terugkeren naar Jezus

De stofwolken zijn na de kwartfinale Argentinië – Nederland neergedaald en daar zijn we mooi klaar mee. We zijn trouwens ook klaar met Messi. Na 1 wedstrijd is een heel land klaar met Messi. Wat een verknipte gast is dat geworden. Argentinië eert haar voetballers zo belachelijk fanatiek dat die gasten gaan denken dat ze God zijn. En daar krijgen ze vroeg of laat de rekening voor gepresenteerd. Vaag land, heel dat Argentinië. God dit, God dat, Maria Maria, kruisjes slaan en bidden, maar zodra de scheidsrechter fluit is elke misdaad geoorloofd. Moord uit naam van Jezus, corruptie onder toeziend oog van Maria. Statistisch gezien plegen Latijns-Amerikanen met een kruis aan hun ketting meer misdaden dan mensen zonder een crucifix aan hun gouden halsband. Prachtige paradox, als je de tijd neemt daar over na te denken. Maar dat doen we nu niet, want voetbal is veel belangrijker. Wat een zaadpot was deze editie van Argentinië tegen Nederland, dat ten eerste. Oranje ligt er terecht uit, want we speelden het eerste uur ronduit belabberd. Pas na de 0-2 werd er gevoetbald en dan ben je dus te laat. Dat mis je de boot. Houdoe en bedankt. Dat moet op het WK van 2026 anders, want dan staan we in de finale tegen Argentinië en dan wordt het pas oorlog. Een oorlog tussen de moeder (Maria) en haar zoon (Jezus), want dat is de enige oplossing; een allesomvattende religieuze oorlog. Een land dat van God los is, wint nooit van een land dat een heel geloof heeft herschreven om alle voetbalmisdaden te mogen plegen die je maar kan plegen. Voetbal is religie. De interpretatie van het geloof is in Argentinië verworden tot ‘Ik mag van God alles doen om te winnen, hij vergeeft mijn daden op het veld. Uit naam van Maria, troost mij nadat ik mijn tegenstander heb vermoord’. Het enige wat wij er tegenover kunnen zetten is goddeloze laffe 5-3-2-spelende voetballers van Atalanta Bergamo of zo. Dat schiet niet op, daar win je geen oorlog mee. Wat het Nederlands elftal op het WK in 2026 nodig heeft is een hogere macht die alle daden vergeeft. Alle doodschoppen negeert, alle rode kaarten met een schietgebedje gladstrijkt, hands heilig verklaart en het neerslaan van een corrupte scheidsrechter met de mantel der liefde bedekt. Dat heeft Nederland nodig, dat diepgewortelde geloof. Nederland heeft Jezus Christus nodig, Jezus die alle zonden vergeeft. Tatoeëer net als Wout Weghorst de hele Bijbel op de armen, alleen dan kunnen wij winnen tegen Argentinië. Geloof in Jezus en je wint de wereldtitel, Maria (de moeder) zal hoe dan ook trots zijn op haar Zoon. Hup Holland Hup, laat Jezus niet in zijn hemdje staan.

een reactie

  1. […] Wout is onze nationale held in bange dagen. Neem Wout mee naar het WK 2026, want dan staan we in de finale tegen Argentinië en dan is het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s