Jaaroverzicht Nuttigste BN’ers van 2022

Wat een jaar. Het meest troosteloze ooit. Er waren helemaal geen nuttige BN’ers dit keer. Het was een zeer slecht BN-jaar. Hup Holland Hup, waardeloze Cup. We moesten heel goed zoeken wilden we dit jaar nog enige BN’er van betekenis vinden. De meeste BN’ers zijn in 2022 helemaal niet meer bekend. Meer dan de helft omgekochte overheidshoeren en wat overblijft valt met wielrennen op de bek of valt tijdens de 1000 meter schaatsen in een wak. Het is allemaal vrij troosteloos geweest qua sport, qua politiek, qua muziek, qua opstand. Ja Verstappen, ok. Zijn we heel blij mee dat hij de hybride klasse van de elektrische winkelwagenrace heeft gewonnen. Hiephoi. En Caroline van der Plas is ook van de trekker gevallen. Nee, het was een slecht jaar. Toch voor de zevende maal in de geschiedenis een Top 10 van nuttige BN’ers. Al deze BN’ers mochten al een keer met de eer strijken; 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021.

10. Jutta Leerdam

Wie? Jutta Leerdam. Zo’n jaar was het dus, dat je bij een schaatsster uitkomt. Heeft ze dan wat gewonnen? Ja, paar plakken op wat vage afstanden op het NK, EK en WK ijsrennen of zo. Heeft ze nog meer kwaliteiten? Jazeker, zij heeft enorme kwaliteiten. Talentje hoor, we gaan nog veel meer van die Jutta Leerdam zien horen.

9. Femke Bol

Iedereen was boos want Femke werd niet genomineerd voor het Gala van sporters die iets hebben gewonnen of zo. En Femke won dit jaar heel veel in het rondjes rennen op een baan. Goud hier en daar. Maar blijkbaar is shorttrack veel belangrijker dan rondjes rennen op een baan. Nou, wij vinden Femke Bol de beste Nederlandse atlete van deze tijd en zij gaat echt nog veel meer goud winnen en ooit wordt zijn wel genomineerd voor het Hilversumse Gala van Sport en Zo.

8. Jan Roos

In januari zorgde zijn programma Roddelpraat op YouTube voor een landelijke schok want hij had een scoop over allemaal mensen die kleine kinderen verkrachten achter de schermen van Hilversumse tv-programma’s. Maar echt een scoop kan je dat niet noemen, want het is een publiek geheim dat als sinds tv bestaat kinderen worden verkracht achter de schermen van Hilversumse tv-programma’s. Desalniettemin was het een hilarische ophefweek in tv-land.

7. Gideon van Meijeren

We zeiden het vorig jaar al, van Gideon gaan we nog veel horen. Gideon pakt de knuppel en gooit die gewoon in het hoenderhok. En daar houden we wel van, van knuppels in het hoenderhok. Als Gideon een vraag stelt, raakt de heel Kamer in paniek. Prachtig. En ja, natuurlijk is FVD gecontroleerde oppositie en is hun leider een leguaan en Gideon een shapeshifter, maar we vermaken ons wel met de heer Van Meijeren.

6.Louis van Gaal

Eindelijk Louis van Gaal in de lijst. Eigenlijk had hij in 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 op nummer 1 moeten staan, maar dat stond hij vreemd genoeg niet. Hij staat dit jaar op plek 6 en dat is geheel terecht. Want hij kwam als verlosser bij het Nederlands Elftal en Oranje verloor onder zijn leiding helemaal niks. Nada. Ze speelde niet altijd goed voetbal, maar Louis heeft bewezen om van brandhout in ieder geval een vesting te maken. Hij had tegen Argentinië pech en dat is zonde, want als je met dit materiaal bijna de halve finale van een WK haalt, kan het niet anders dat je een topcoach bent.

5. Rico Verhoeven

Rico zorgde voor ophef, en nogmaals, wij houden wel van mensen die heel Hilversum over zich heen krijgen omdat ze een opmerking maken waar de hele talkshowtafel van uit haar vel schiet. Want Rico zei iets over Gideon en toen was heel Hilversum boos op Rico, want je mag natuurlijk aan een talkshowtafel niks positiefs zeggen over iemand van Forum. Zodra je aan een talkshowtafel iets positiefs zegt over Forum dan wordt automatisch Evert Santegoeds boos. En als je Evert Santegoeds boos maakt, dan ben je wat ons betreft heel nuttig bezig.

4. Wout Weghorst

Is hij weer, Wout Weghorst. Redder in nood. Held tegen Argentinië. Schakelde in zijn eentje bijna Messi uit. Wout heeft hele boekwerken op zijn lichaam getatoeëerd en dat vindt zijn vriendin handig in bed. Zij leest zichzelf in slaap. Wout is onze nationale held in bange dagen. Neem Wout mee naar het WK 2026, want dan staan we in de finale tegen Argentinië en dan is het oorlog!

3. Mona Keijzer

Zij stapte uit het Kabinet en als iemand uit het Kabinet stapt, heb je automatisch een plekje in onze Top 10 te pakken. Ze werd ontslagen na kritiek op een of andere pas (wij weten het ook niet precies, maar er was ooit een pas die mensen binnenliet als ze die pas hadden en dan kregen ze alsnog iets wat eigenlijk niet zo had moeten zijn want mensen zonder pas werden daarom dus de toegang geweigerd omdat de mensen met pas dan iets zouden krijgen of zo, echt een heel vaag verhaal verder) en daar had Mona kritiek op en toen werd ze geheel democratisch ontslagen.

2. Max Verstappen

We weten het onderhand wel. Superknap allemaal. Hulde. Volgend jaar weer. Hup Max Hup. Maak de sport maar doodsaai en win de komende 12 jaar met afstand de F1. Wij hebben er zin in. Wij kijken ondertussen wel naar Lingo of zo, doe jij verder je ding in je snelle skelter.

1 Pierre Kartner

Wat een koning was dit. Gaat gewoon dood en houdt dat een paar dagen geheim voor de pers. Weet je waarom? Hij had een broertje dood aan heel die Hilversumse teringbende. Hier de enige echte necrologie van Vader Abraham, want wij weten het beter. Zijn bolhoed gaat definitief in de kast, moge hij rusten in vrede.

Advertentie

een reactie

  1. Terechte lijst, ik heb van alle 10 wel eens gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s