Januari 2023 warmste en heetste maand ooit sinds de metingen

Sinds de metingen is januari 2023 de heetste en warmte maand ooit. Ooit sinds de metingen. Want ondanks de regen en de kou, scheen de zon dus echt heel veel en vaak en hard en megaheet. Want het regende dan veel, de zon scheen toch. Ook tijdens het schaatsen scheen de zon. Megawarm. En stiekem. Stiekem scheen de zon, heel de maand januari, elke dag. En dat maakt de maand januari van het jaar 2023 de warmste ooit. Sinds de metingen. En de maand januari was zo heet en warm dat we nu al kunnen voorspellen dat februari 2023 nog warmer wordt. Het wordt zo warm en droog dat je zou hopen dat de zeespiegel zou stijgen. Gerrit Hiemstra van het Koude Nazimeet Instituut (KNMI) keek uit zijn raam van zijn villa aan het water en zag al zijn bloemen verbranden door de zon, zo heet en warm was de maand januari. Tijdens het schaatsen, smolt het ijs zo snel, dat je terug moest zwemmen. Wat een hitte, wat een droogte. Dit is niet normaal meer, dus er is nog maar één oplossing mogelijk, we moeten een app installeren op onze regenton en op onze schaatsen. En op onze erwtensoep. Zo kunnen we een beetje monitoren voor onze eigen veiligheid of het regenwater niet te snel verdampt. We gaan gewoon elk bord erwtensoep scannen en dan wordt dat netjes bijgehouden in een database. Hoe minder soep je eet, hoe sneller de opwarming van de gehele aarde gaat. En dat kost dan al je geld, maar dat is dan wel voor uw eigen veiligheid. We doen het met z’n allen en we gaan dit met z’n allen afspreken. Ook gaan we na 20.00 uur ’s avonds niet meer schaatsen en zeker niet meer met een paraplu op straat lopen. Behalve als je een hond hebt, dan mag je wel schaatsen. Beetje gekke regel, maar we doen gewoon omdat we het nou eenmaal met z’n allen hebben afgesproken. Dus nogmaals, in februari als het regent maar de zon wel schijnt mag je alleen je hond uitlaten met paraplu en scan je eerst je bord soep.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s