Ondanks de regen is dit de warmste eerste lentedag ooit sinds de metingen

Ondanks de regen was dit de droogste eerste lentedag sinds de metingen ooit. Sinds de metingen ooit is dit – ondanks de regen – de heetste warmste lentedag ooit. Het vorige record stond op 21 maart 1732 toen het wel regende die dag, maar ondanks dat de grond vrij droog was. 14 millimeter toen, 12 millimeter vandaag. Vrij droog. Nog nooit zo droog geweest als vandaag op de eerste lentedag. De lammetjes drijven dood in de wei, maar toch is deze dag de droogste warmste lentedag sinds de metingen ooit. Nog nooit was het zo droog op 21 maart. Dit wordt trouwens de warmste lente ooit sinds de metingen. De Bilt droogt uit waar je bijstaat. Wat een ramp. De lammetjes drijven nu nog in de wei – door de regen – maar volgende week vallen de lammetjes metersdiep in de scheuren van de droge grond. Alle lammetjes kwijt omdat ze in de scheuren vallen, tragisch. Dat was voor het laatst in 1825, dat jaar was vrij nat, maar ondanks de regen vrij droog. Er stond dat jaar geen enkel lammetje in de wei. De sneeuwklokjes verzuipen in de tuin, maar ondanks dat branden ze tussen de regen door kapot. Vrij tragisch al die warme zonnestralen tussen de regen door. En dat betekent dat de regenboog ook behoorlijk heet is. Zodra de regenboog verschijnt, smelt het goud aan elk einde van de boog, zo warm is de regenboog. De opwarming van de regenboog is een nieuw fenomeen waar Gerrit Hiemstra ons voor waarschuwt en die man moeten we serieus nemen. Want de aarde warmt op, zeer rap. 4 graden per dag en dat begint helaas voor ons vandaag, want dit is de warmste eerste lentedag sinds de metingen ooit. 12 millimeter in plaats van 14 millimeter, zeer tragische ontwikkeling.

Advertentie

een reactie

  1. […] over het klimaat op 14 december 2022, april 2023, de sneeuw van 2023, januari 2023, de eerste lentedag van 2023, de zomer van 2022, 7 april 2022, 26 juli 2021, over de wind van februari 2020, 27 september 2019 en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s