Kijkers van het journaal pardoes boos

Het journaal is iets dat elke dat wordt uitgezonden. Daar kijken ongeveer 1.8 miljoen mensen naar. Al jaren. Al sinds het begin van het journaal in 1826 kijken er 1.8 miljoen mensen naar het journaal. Dus ongeveer 16 miljoen Nederlanders (lees inwoners van Nederland) niet. Die kijken naar De Bef-je-cavia-quiz op Net43, maar dat is een andere discussie. En het journaal kabbelt al jaren voorbij, maar gisteren was het journaal ineens trending. De kijkertjes schrokken door iets dat ze op het journaal hoorden. De kijkertjes waren boos en gingen twitteren dat ze boos op het journaal waren want het journaal had iets gezegd dat ze nog nooit op het journaal gehoord hadden. Voor het eerst in de geschiedenis was het journaal trending op Twitter! Dat is al een feest op de redactie waard. Wat was er precies aan de hand. Het journaal liet iemand aan het woord die iets zei over woke en die zei niet van ‘goh wat is woke leuk’, nee die zei iets in de trend van ‘poeh hee wat is woke eigenlijk gigantisch kut’. NOU EN TOEN ONTPLOFTE REGENBOOGTWITTER. Want hoe kan het nou toch dat het journaal een extreemrechtse fascistische nazi en homohatende FVD-stemmende PVV’er met een zwak voor BBB aan het woord laat??? Dat is geen objectieve journalistiek, je moet in de journalistiek altijd maar 1 kant van het verhaal belichten, dat moeten we onderhand weten met z’n allen. Constant 1 boodschap uitzenden, constant. Dat is journalistiek. Andere meningen moet je zuiveren, uit naam van de persvrijheid. Snap dat nou eens. Enfin, vanavond weer een journaal met de volgende items: van koken op gas krijg je aids, windmolenpark op de Veluwe wordt groot succes, scholen moeten wijken voor asielzoekers, basisscholen moeten verplicht het lespakket ‘pijp je meester voor een 10’ gaan gebruiken, nieuw vaccin tegen apenpleuris, zeespiegel in Nederland afgelopen dagen gestegen met 3 centimeter, geweld tegen pedoleraren neemt schrikbarend toe, extreemrechts het grootste gevaar van deze eeuw, Rutte uitgeroepen tot staatsman van de eeuw en dan nu het weer met Gerrit Hiemstra. Tering wat een kutweer. Tot morgen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s