Ondanks de regen is april 2023 nu al de droogste maand ooit sinds de metingen

De lammetjes drijven dood in de wei, dus Gerrit Hiemstra belde. En als Gerrit belt, moeten wij weer een stukje tikken. April 2023 is nu al de droogste en warmste maand ooit sinds de metingen. Ondanks de regen. Want het regent veel, dat maakt niet uit, want volgens de wetenschap van de KNMI is april 2023 de droogste en heetste maand ooit sinds de metingen. Vooral in De Bilt. We zijn niet echt wetenschappelijk aangelegd, dus citeren we Gerrit Hiemstra. Klimaatwetenschapper, natuurfilosoof en KNMI-goeroe Gerrit Hiemstra: ‘Er valt veel regen, daar kunnen we niet omheen, maar wat veel mensen niet beseffen, en die mensen zijn geen wetenschapper, en daarom ben ik aangesteld om die mensen het eerlijke verhaal te vertellen en dat eerlijke verhaal is dat ondanks de regen het weldegelijk droog en warm is. Hoe kan dat zal u denken? Vrij simpel als je de wetenschap vertrouwt. De lammetjes die nu dood in de wei drijven, drijven in water dat nog nooit zo warm is geweest. Ze worden bijna levend gekookt, zo warm is het regenwater. Besef dat warme regenwater uiteindelijk doet met de grond, als de zon uiteindelijk een keer gaat schijnen versnelt dat juist het verdrogingsproces van de grond aanzienlijk. Het verdrogingsproces van de grond is iets waar veel mensen niet bij stilstaan. Of durven stilstaan. We hebben nog nooit zulk warm regenwater gehad, dat is funest voor de natuur. En het klimaat en het milieu. Deze drie-eenheid, natuur, klimaat, milieu, heeft nog nooit in deze omvang onder druk gestaan. Zo erg is deze situatie. Ik zal vanavond bij Jinek en Beau tegelijk zitten om deze naderende klimaatdroogte uit te leggen aan het volk, maar ook aan de regering. Die moet ook eindelijk eens wat maatregelen nemen, anders zitten we in 2030 met grote problemen’. Goed, wij snappen het ook niet helemaal, maar wat we moeten beseffen met z’n allen is dat door het vele warme regenwater het verdrogingsproces gaat versnellen als de zon eindelijk een keer gaat schijnen. Wat een ramp.

Advertentie

2 reacties

  1. Dank u voor uw verhelderende uitleg.

  2. […] En wij publiceerden al onderzoeks- en wetenschapsartikelen over het klimaat op 14 december 2022, april 2023, de sneeuw van 2023, januari 2023, de eerste lentedag van 2023, de zomer van 2022, 7 april 2022, 26 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s