Persoonlijk

Nu verwachten jullie van mij waarschijnlijk weer een zuur stukje over Geert en zijn trawanten. Op zich natuurlijk wel logisch gezien de steeds meer onmenselijke opstelling van peroxide hoofd ten aanzien van de vluchtelingen. Ondanks alle ellende in de wereld gewoon domweg: Terugsturen, blijven roepen. Je moet maar durven met een moeder en vrouw die hier ook als gelukszoeker kwamen. Maar in een wanhoopspoging te blijven verrassen nu even wat meer op het persoonlijke vlak. Alhoewel mijn JVC 100 hertz tv uit 1991 het nog steeds prima deed besloot ik deze week toch mee te gaan in de vaart der volkeren. Een led tv gekocht met smart, 3d en hd ready. Wat al die shit ook te betekenen mogen hebben. En natuurlijk ook gelet op CI+ zodat ik dat digitale tv kastje er ooit nog eens uit kan gooien. Nu ga je als weldenkend (links)mens natuurlijk voor een oerdegelijk Duits merk dus het werd een Telefunken. Prima keuze, prachtig beeld maar het geluid zoog apenballen. Even op Google gezocht en dat blijkt dus bij al die nieuwerwetse toestellen zo te zijn. Het geluid komt uit speakers ter grote van een bierdopje. Mogelijke oplossing is een soundbar maar dan ben je zo’n beetje net zoveel geld kwijt als aan je tv. Of je, destijds, geweldige combinatie van Yamaha versterker en KEF speakers gaan vervangen voor iets waar optical kabel in past. Dat dacht ik dus niet! Even zoeken bracht mij de volgende oplossing. Een simpel setje pc- speakers die je op de koptelefoon uitgang van je led- tv aansluit. Voor nog geen 30 euro een setje met subwoofer gekocht en inderdaad een enorme verbetering. Het warme stemgeluid van Peter R de Vies klinkt (iedere avond) weer duidelijk door mijn woonkamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s